Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija pokrenula postupak

Tihomir Purda obaviješten da je na tjeralici: 'Ostao sam šokiran!'

Tihomir Purda
Foto: Branimir Bradarić
1/2
05.08.2016.
u 14:00

On je upravo na temelju srbijanske tjeralice bio uhićen 5. siječnja 2011. godine na Graničnom prijelazu Orašje (BiH).

Na adresu vukovarskog branitelja i logoraša Tihomira Purde jučer je došao dopis iz Ministarstva branitelja, potpisan od ministra Tome Medveda, u kojem se obaviještava da se nalazi na međunarodnoj tjeralici. Razlog tome je što je protiv njega Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije pokrenulo postupak koji je ustupljen Republici Hrvatskoj.

-Ostao sam šokiran kada sam dobio dopis. Mislio sam da je cijela ta priča iza mene i da konačno mogu normalno živjeti i onda dobijem papir u kojem stoji da se protiv mene i dalje vodi postupak. Drugim riječima kada bih krenuo negdje preko granice ponovno bih bio uhićen, kaže Purda.

On je upravo na temelju srbijanske tjeralice bio uhićen 5. siječnja 2011. godine na Graničnom prijelazu Orašje (BiH). Proveo je tada 57 dana u pritvoru zatvora u Zenici prije nego li je 3. ožujka pušten na slobodu. Prije toga, iako se znalo za postojanje optužnica, Purda nikada od nikoga nije upozoren da ne putuje preko granice.  

-Dobio sam tada Rješenje iz Beograda u kojem stoji da se protiv mene ukida postupak. Sada vidim da i dalje ne smijem izvan Hrvatske, kaže Purda koji je nakon sloma obrane Vukovara devet mjeseci proveo u srbijanskim logorima. Kaže i kako od dana kada je pušten pa sve do danas niti jednom nije otišao preko granice upravo radi straha radi ponovnog uhićenja.

>> 'Ne prelazim granicu, ne želim se igrati slobodom'

Komentara 20

AN
Antiflašist
14:23 05.08.2016.

Nazalost nema vise hrvatskog politicara koji ima ikakve hrabrosti. Da imamo pravog drzavnika, ne bi nista govorio, samo bi u Narodnim novinama izasao novi zakon kojim se van snage stavlja zakon o aboliciji te se time otvara mogucnost progona svihh onih koji su se digli protiv Hrvatske, da vidis belaja.

DU
Deleted user
14:23 05.08.2016.

Beremo gorke plodove "nove pravednosti" posljednjih pet godina i stavljanja interesa "regiona" ispred hrvatskih interesa. Nešto se značajno u hrvatskoj politici mora promijeniti, a naročito u definiranju hrvatskih interesa prema susjednom Balkanu.

ĆA
ćaćaća
14:23 05.08.2016.

objavom registra branitelja sdp je zapravo optužio branitelje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije