Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
63 5°C
 • Avatar vilapablo
  vilapablo:

  Armija BiH u ratu je imala 331 logor, kroz koji su prošla 14.444 registrirana Hrvata. Recimo, u Bugojnu je bilo zatočeno 2,5 tisuće Hrvata od čega je 90% civila. U logorima u Bugojnu ubijeno je 35 zarobljenih vojnika HVO-a, 19 ... prikaži još! ih se još vodi kao nestalo. Tih 19 vojnika, prema izjavama svjedoka, odvedeni su na Rostovu, planinu između Bugojna i Novog Travnika, gdje je bio kamp mudžahedina koji su izvodili obuku za lokalne pripadnike Armije BiH. U hrvatskoj javnosti govori se isključivo o Dretelju, Heliodromu i Ahmićima, ali ne i o Grabovici, Uzdolu, Maljinama, Bugojnu, Kaknju, itd. Armija BiH je ubila 1600 Hrvata, od toga 1100 civila i ratnih zarobljenika, protjerala je 150 tisuća Hrvata iz srednje Bosne, dok je svega 300 muslimana poginulo u sukobu s Hrvatima, više muslimana poginulo i međusobnom sukobu armije BiH i vojnika Fikreta Abdića. Bošnjaci su prvi napali Harvate u BiH, više logora imali i više ubijeli, to su činjenice, a Haag je politička i cirkusantska organizacija i te njihove presude će pasti u reviziji haške presude jer je previše dokaza u korist šestorke koje su haški suci ignorirali jer su imali isključivo cilj izjednačavanja krivnje na prostoru BiH, ali Praljkov potez im je poremetio planove.

 • Diosiario:

  U biti treba vratiti odličja i ovima kojima su oduzeta, jer u nijednom od tih slučajeva nije dokazano ništa, nikakva krivnja, nikakav dokaz, svi su ti procesi bili politički a ne kazneni. Nek netko pokaže da dokaz da su Norac ... prikaži još! ili Glavaš počinili zločin ili da je Zagroec ukrao dijamante. Nemojmo biti naivni, to su priče za malu djecu.

 • Brandfackel:

  Kada budemo oduzimali državljanstvo i protjerivali u zemlje porijekla one koji žele oduzeti odlikovanja heroju Praljku i njegovim suborcima, onda ćemo postati sretna i uspješna zemlja.

Još iz rubrike Vijesti

Koronavirus u Sloveniji
8
koronavirus u svijetu

Slovenija objavila nove brojke: U posljednjih 24 sata novih 39 zaraženih

MORH:

Moguće probijanje zvučnog zida od 1. do 3. travnja

Od 1. travnja poskupljuju alkoholna pića i duhanski proizvodi
ODLUKA VLADE

Od danas skuplji alkohol i duhanski proizvodi, no jeftiniji plin