Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA ULJANIK

TIH: Uhićenja u Puli su posljedica sustavnog i neodgovornog ponašanja

Uhićen bivši direktor Uljanika Anton Brajković
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/12
26.03.2019.
u 15:30

Sa današnjim uhićenjima u Puli u aferi Uljanik oglasio se i Transparency International Hrvatska koji navode kako su uhićenja zapravo posljedica sustavnog, neodgovornog ponašanja tijela javne vlasti u prevenciji i represiji borbe protiv korupcije u Hrvatskoj

Sa današnjim uhićenjima u Puli u aferi Uljanik oglasio se i Transparency International Hrvatska koji navode kako su uhićenja zapravo posljedica sustavnog, neodgovornog ponašanja tijela javne vlasti u prevenciji i represiji borbe protiv korupcije u Hrvatskoj.

-Uhićenja odgovornih osoba u pravnim osobama povezanih s brodogradilištima Uljanik iz Pule i 3.maj iz Rijeke pokazuju posljedice sustavnog, neučinkovitog upravljanja brodogradnjom, te selektivnim kriterijima učinkovite kontrole i nadzora. Kakav je to sustav koji sankcionira neizdavanje računa na tržnici, a ne vidi štetu od milijardu kuna za koju postoje odgovorne osobe u pravnim osobama?, stoji u priopćenju TIH-a kojega potpisuje predsjednica Davorka Budimir.

Dodaje i kako borba protiv korupcije nije represija prema malim i nezaštićenim građanima koji skupo plaćaju nepravilnosti nego da je to svakodnevno poticanje pozitivnih društvenih vrijednosti odgovornosti i poštenja te onemogućavanje nepravilnosti kontrolom kroz sustav.

-Danas se suočavamo s posljedicama ogromnih razmjera štete u iznosu od milijardu kuna koja je nanesena hrvatskom gospodarstvu, poreznim obveznicima, poslovnim partnerima, te zaposlenicima i članovima njihovih obitelji. Pojedinačna odgovornost nije dovoljna, jer se sankcioniranjem neće otkloniti šteta. Treba nam sustav koji će imati mehanizme oduzimanja sve imovine koja je stečena krađom, korupcijom i pogodovanjem na nepošten način, istaknula je Budimir.

>>Uhićen bivši direktor Uljanika Anton Brajković


    
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:15 26.03.2019.

I vas treba pohapsiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije