Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAJIN HDZ-OVCU:

'Ti si i dalje mali kriminalac u zločinačkoj organizaciji!'

Damir Kajin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
18.03.2014.
u 17:27

HDZ-ov Josip Borić dodao je da bi Kajin svojom raspravom ušao u rubriku "blam", a ne "glam".

Nakon burnog jutra u Saboru tijekom rasprave o rebalansu proračuna zastupnici su u sličnom tonu nastavili nakon stanke za ručak, a i dalje se više govorilo o tome tko je više kriv za stanje u državi nego o konkretnom rebalansu. Niz kritika HDZ-ovaca na rebalans komentirao je nezavisni Damir Kajin koji je podsjetio na kriminal u vrijeme vladavine njihove stranke.

– Slušam replike i ne mogu jednostavno vjerovati. Netko ne uzme ništa, ali zakasni predati izvješće i bude kažnjen s pet milijuna kuna. Drugi drpnu par desetina milijuna kuna, stotina milijuna i kazna, tvojih i kazna 5 milijuna kuna. I onda si čovjek postavlja pitanje gdje je tu pravda, gdje je tu pravičnost, gdje je tu zakon, gdje je tu logika, gdje je tu poštenje. Dan nakon presude, ja ne mogu vjerovati, ne mogu doći sebi ni dan-danas. Pazite, s pozicije vlasti svi šute, nitko ni A. Galami HDZ, apsolutno ima na to pravo, ali što bi oni radili da je situacija obrnuta – rekao je Kajin, a HDZ-ov Gordan Jandroković priznao je da se njegova stranka borila s time, no i naglasio da se u vrijeme dok je bio na vlasti HDZ-a stvorio uvjete da se protiv te korupcije počne vrlo snažna borba. Podsjetio je Kajina da je on sam nedavno rekao da je Istra bila razbojnička špilja.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Tamo je bilo kriminala, nepotizma, kontrole medija, političke trgovine, ali koliko znam, sudjelovali ste i vi u toj razbojničkoj špilji, na vlasti je bio IDS i SDP. Sad mi objasnite kako možete na onako vulgaran način optužiti svoje kolege zastupnike iz HDZ-a da su krali, osjećate li vi odgovornost zbog toga što ste sudjelovali u razbojničkoj špilji, zbog toga što je u toj razbojničkoj špilji bilo kriminala, nepotizma itd... ili vi mislite da vi zbog toga niste odgovorni – zanimalo je Jandrokovića. Kajin je imao spreman odgovor.

– A u kojoj si ti ili u kojoj ste vi to špilji, gospodine zastupniče, bili 20 godina? Suosjećate li vi sa suodgovornim za način na koji je funkcionirao HDZ? Da ili ne? Evo, ja se isto osjećam na neki način suodgovornim, ali se isto protiv tog načina ponašanja borim kao što sam se borio i nekada ranije. Za razliku od vas koji ste sve vrijeme šutjeli, ja barem progovaram – kritizirao je Kajin. HDZ-ov Josip Borić dodao je da bi Kajin svojom raspravom ušao u rubriku "blam", a ne "glam".

– Čujem da vi postajete stjegonoša, neki novi istarski demokrat i da ćete preokrenuti političke prilike na Istarskom poluotoku. Ali što ćemo sa starim Kajinom i njegovih 20 godina u politici? Kajinom koji je bio svjećonoša Jakovčićeve politike 20 godina – zanimalo je Borića, koji je uznemirio Kajina pa je dobio žestok odgovor.

– A što ćemo s tobom kao članom jedne zločinačke organizacije? Nama će ovakvi sjediti ovdje u parlamentu i prodavati muda pod bubrege. Ja nisam bio zaveden, ja sam bio u jednoj stranci od devedesete godine, gradio sam, stvarao sam, ali sam se isto tako zbog nekih ponašanja razišao sa svojim bivšim drugovima i niti me je stid onoga što sam činio 20 i toliko godina u IDS-u niti se sramim čina da sam se od te ekipe maknuo. Ali ti si još i dalje mali kriminalac u jednoj velikoj kriminalnoj zločinačkoj organizaciji – kazao je Kajin Boriću.

U raspravu se uključio i HDZ-ov Jasen Mesić koji je dao konkretan prijedlog.

– S govornice na temu rebalansa proračuna Kajin je optužio čitavu jednu stranku kao zločinačku organizaciju. A mi ćemo dati prijedlog, kada se bude se radio novi poslovnik Hrvatskoga sabora, da na ulazu u sabornicu postoji dreger aparat preko kojeg promila alkohola se ne može ući u ovu saborsku govornicu i isto tako da vidimo tko je još uvijek na bijelom i još uvijek u špilji – predložio je Mesić.

Komentara 115

OP
ophidity
17:43 18.03.2014.

Reče lik koji je zamrznuo mandat na jedan dan kako bi mogao uživati u povlaštenoj mirovini.

AB
abendblatt
17:50 18.03.2014.

Kajin svojim prostackim i uvredljivim ponasanje vrijedja ne samo kolege u Saboru nego on svijim vulgarnim ispadima vrijedja instituciju Sabor, takvima nije mjesto u Saboru, KAJIN, STAZIC, JOVANOVIC van iz Sabora.

ST
stefj
18:44 18.03.2014.

Kajin se sve više javlja kako mu ističe mandat, valjda se želi umiliti nekoj stranci da ga uzme pod svoje. A što se tiče kriminala, najviše pljuje i optužuje baš stranku iz koje je izašao ili je izbačen. Valjda su ga zakinuli kod podjele...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije