Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagiranje

Thompsonu nikad nije bio zabranjen nastup u Njemačkoj

Marko Perković Thompson
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/5
05.06.2019.
u 22:10

Marku Perkoviću Thompsonu nije nikad na području Savezne Republike Njemačke zabranjen nastup odnosno ne postoji odluka nadležnog tijela kojom se Thompsonu zabranjuje bilo kakav javni nastup

Obratio nam se Davorin Karačić, odvjetnik Marka Perkovića Thompsona navevši sljedeće:

Na portalu www.vecernji.hr  i u tiskanom izdanju Večernjeg lista objavili ste 22. svibnja 2019. članak pod naslovom "Butković smatra da Thompsonova pjesma nije ukazala nepoštovanje prema Merkel" u kojem smo naveli neistiniti citat "jer je puštena i pjesma Marka Perkovića Thompsona čiji su nastupi bili zabranjeni i u Njemačkoj".

Istaknuti navod nije istinit.

Naime, Marku Perkoviću Thompsonu nije nikad na području Savezne Republike Njemačke zabranjen nastup odnosno ne postoji odluka nadležnog tijela kojom se Thompsonu zabranjuje bilo kakav javni nastup budući da izraz "zabraniti" održavanje nekog događaja podrazumijeva donijeti odluku u tom smislu, od strane nadležnog tijela pri čemu ignoriranje takve odluke kojom se kakav nastup zabranjuje predstavlja kažnjivo djelo.

Ključne riječi

Komentara 10

KO
korektor1619
23:38 05.06.2019.

Thompson je legenda hrvatskog domoljublja, pelin za komunjarsku gamad.

AN
Androniko
00:34 06.06.2019.

Nastupio je nedavno u Švicarskoj. Time je pobio sve teze ljevičara o zabranama. Jedina politička odluka gdje su vlasti uplele prste i zabranile njegov koncert jest susjedni Maribor. Ali organizator (Slovenac) tu nije stao, nego je nedavno predao tužbu sudu u Strasbourgu za kršenje prava na rad glazbenika. Sud je tužbu prihvatio i čeka se konačan rasplet. Isto tako, sjećam se prije nekih 10ak godina kada su vlasti u Frankfurtu zabranile koncert Thompsona na temelju dopisa nekih udruga registriranih u Hrvatskoj. Tada je angažirao jednog dobrog odvjetnika koji je samo preveo stihove njegovih pjesama na njemački i predao tamošnjem sudu. Sudac je istog momenta pozvao grad Frankfurt da se koncert održi i da nema apsolutno nikakvog razloga za zabranu. Ulaznice su bile rasprodane, publika je uživala i sve je prošlo kako i treba. Dakle poanta je u tome da ljevičari mantraju laž kako mu neke države brane koncert jer pjeva fašističke pjesme, a zapravo niti jedan gradonačelnik ne sjedi u uredu slušajući o čemu to Thompson pjeva pa donese odluku o zabrani, nego prime razne dopise i pozive od raznih plaćenićkih, mrzitrljski nastrojenih grupacija koje nažalost imaju domenu ".hr", a koje bi da imaju moć nakon zabrane Thompsona, zabranile i šahovnicu, pa spomen Oluje, pa odlazak u crkvu, itd, itd...

NE
Nenadnbgd
23:17 05.06.2019.

Mislim da bi i u Beogradu napunio halu. Kada je mogla da peva Tereza, Merlin...što ne bi i on, manje je verbalnog zla naneo Srbima nego ovo dvoje nabrojani a i bolje peva od njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije