Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne i halidu bešliću

Thompsonu i treći put odbijen nastup u pulskoj Areni

thompson
Marko Lukunić
12.04.2010.
u 15:59

Thompsonovi i Bešlićevi koncerti ne zadovoljavaju umjetničke standarde, mišljenje je pulskog povjerenstva.

Gradsko Povjerenstvo za ljetne programe u pulskoj Areni ocijenilo je da koncerti Marka Perkovića Thompsona i Halida Bešlića ne zadovoljavaju kulturno-umjetničke standarde za nastup u spomeniku nulte kategorije. To nam je kazao predsjednik Povjerenstva Bernard Zenzerović koji navodi da su svi, sedam članova, jednoglasno donijeli odluku koji će programi ići, a koji neće dobiti zeleno svjetlo za nastup u Areni.

I dok menadžer Marka Perkovića Thompsona Zdravko Barišić gotovo i nije bio iznenađen, ali je izjavio da je " to već i patološka mržnja ", glasnogovornica tvrtke Area koja organizira Bešlićeve koncerte Doris Boras bila je iznenađena.

- Prvo ćemo vidjeti sve okolnosti zašto nije prihvaćen koncert, a potom ćemo i javno reagirati - kazala je Doris Boras. Kralju sevdaha Halidu Bešliću uskraćeni je termin u Areni možda i svojevrsna istarska žberla (pljuska) zbog obrazloženja o umjetničkom standardu. Bernard Zenzerović, predsjednik Povjerenstva, nije želio komentirati naš upit da nam ocijeni umjetnički standard Zdravka Čolića ili Marilyna Mansona koji su nastupali u pulskoj Areni.

- Povjerenstvo ove godine ima nove članove koji imaju svoje stavove o umjetničkom standardu. Bude li prigovora, Povjerenstvo će se opet sastati i prigovore razmotriti - kazao je Zenzerović. Uz njega u Povjerenstvu sjede predstavnici Turističke zajednice, Arheološkog muzeja, Pula film festivala, Vijeća za glazbene djelatnosti i jedan kipar.

Oni su odlučili da nultu kategoriju pulske Arene zaslužuju: Gerila Media d.o.o. s mjuziklom "Za stara dobra vremena", Harlem d.o.o. s koncertom grupe "Gregorian" iz Njemačke, Šerbedžijino Kazalište Ulysses za proslavu 10. godišnjice, Pula Film Festival za 57. Festival hrvatskoga igranog filma, Societa filarmonia Udine za operu "La Traviata", Turistička zajednica Grada Pule za Dane antike, Udruga United za koncert Sade i Zagrebačko gradsko kazalište "Komedija" za mjuzikl "Jalta, Jalta".

Za sve ostale, a najuporniji je Thompson koji od 2008. želi nastupati u Areni, a ovo mu je treća odbijenica, pulska sedmorka koja kroji programe predlaže da nastupaju u Puli, ali negdje drugdje.

Komentara 684

Avatar karlo5
karlo5
21:45 12.04.2010.

PRED BOGOM SMO SVI ISTI CRKVA KAŽE,ALI....

LU
luena
18:39 12.04.2010.

Drecksau Schwule...!

OB
-obrisani-
22:04 12.04.2010.

....mica........nooooc...!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije