Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE PJEVAČ

Thompson o intervjuu u njemačkim medijima: Prevaren sam

Thompson nastupio na splitskoj rivi povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
21.07.2020.
u 16:01

Mi ćemo uskoro objaviti originalni intervju na njemačkom i hrvatskom jeziku, kazao je pjevač

Intervju koji je hrvatski pjevač Marko Perković Thompson dao za ugledni njemački dnevnik  Frankfurter Allgemeine Zeitung podignuo je prašinu. Nezadovoljan načinom na koji je predstavljen, na Facebooku se oglasio i sam pjevač. On tvrdi kako je bilo dogovoreno kako će tekst biti objavljen u formi intervjua, bez ubacivanja mišljenja i analize autora članka Michaela Martensa. Smatra kako je prevaren, te će objaviti uskoro originalni članak i na njemačkom i na hrvatskom jeziku. 

Status prenosimo u cijelosti. 

"Dragi prijatelji,

novinar Frankfurter Allgemeine Zeitunga Michael Martens još je pred kraj prošle godine (2019.) zamolio naše prijatelje iz hrvatske zajednice u Njemačkoj da stupe sa mnom u kontakt i izrazio veliku želju da napravimo veliki intervju uz uvjeravanja kako će to obaviti profesionalno bez ubacivanja dodataka i bilo čijeg mišljenja u taj intervju.

Smatrajući te novine uglednima kao što su ih smatrali uglednima i naši prijatelji iz hrvatske zajednice u Njemačkoj, ja sam na taj intervju i pristao.

Početkom ove godine gospodin Michael Martens nam se javio kako će zbog izbijanja pandemije koronavirusa objavljivanje intervjua malo pričekati što se i meni činilo sasvim normalnim.

Prije nekoliko dana, a nakon napada na mene i moju pjesmu "Lijepa li si" od strane Bild Zeitunga, isti taj gospodin Michael Martens nam se javio kako je zgrožen pisanjem Bild Zeitunga i kako bi on želio da onaj intervju objave. S obzirom na veličinu intervjua u kojemu se nalazi oko 35.000 znakova, prostor za objavu im se otvorio tek u nedjelju 19. 07. 2020. u tiskanom izdanju, a na internetu bi ga objavili dan poslije tj. u ponedjeljak.

 

Uz čvrsti dogovor i obećanje kako će sve biti uredno prevedeno i u duhu našeg razgovora napisano, uključio sam i naše drage ljude iz hrvatske zajednice u Njemačkoj koji su oko prijevoda i autorizacije uložili veliki trud jer su i oni bili uvjereni i zajedno sa mnom povjerovali da će intervju biti objavljen kako je i dogovoreno.

Kao što smo vidjeli, u nedjeljnom tiskanom izdanju FAZ-a umjesto dogovorenog intervjua, zamislite, izašao je tekst u kojem se novinar Michael Martens osvrće na razgovor sa mnom te iz toga razgovora iznosi stajališta i zaključke o meni.

Dan nakon toga, u ponedjeljak, objavljen je tekst, a u njegovom dijelu i intervju u internetskom izdanju gdje je taj isti novinar Michael Martens, vjerojatno nezadovoljan mojim odgovorima, pola članka posvetio svom mišljenu, prosuđivanju, ocjenjivanju i osuđivanju mene i moga lika i djela, a što naravno nas je uvjeravao kako se takvo što njemu kao profesionalcu ne može dogoditi već će biti objavljen autorizirani intervju.

Gospodina Michael Martensa nećemo ocjenjivati kao niti njegov prevarantski i podao način rada, ali zbog interesa istine i nekorektnog prenošenja od strane pojedinih medija kako sam ja tobože izjavio da su krivci cijeli jedan narod što naravno nije istina, mi ćemo uskoro objaviti originalni intervju na njemačkom i hrvatskom jeziku, a za koji je isti taj takozvani novinar tvrdio kako će u takvom obliku biti objavljen u Frankfurter Allgemeine Zeitungu", napisao je Thompson na Facebooku.

 

Podsjećamo, novinar  Michael Martens napravio je detaljan članak o Thompsonu kao i o njegov radu. 

- Domaćin je bio pristojan, nenametljiv i ugodan. Netko koga biste si poželjeli imati za susjeda - toliko dugo dok pričate o vremenu i djeci. Ali ne i o povijesti i politici. U tom trenutku se Perković pretvara u Thompsona. Thompson se predstavlja za bezopasnog hrvatskog patriota, no on to nije. On ispod svoje bijele veste nosi crnu košulju - zaključuje Martens.


 

Komentara 8

ZA
zagabria5
18:38 21.07.2020.

Thompsone tuži ih. Ne daj lopovima da te blate a i nas.

Avatar Dara iz Jasenovca
Dara iz Jasenovca
06:09 22.07.2020.

"Pa nisu Nemci budale,i znaju da je Zemlja okrugla,a ne ravna ploča.Dobro su izribali ovoga što "voli"platiti porez.Bitno je da taj lik ima zabranu drečanja po Evropi,pa sad neka dreči po BiH i ostalim vrletima.Evropo hvala ti.

DM
D'Mich
11:39 22.07.2020.

Ah novinari. Nema gorih ljudi. Nije me iznenadilo, znamo što su novinari. Thompson mi nije moj omiljeni zvuk ali vidim što mu rade i kako nervira ove. Samo naprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije