Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLU NE TREBALO

Thompson izgubio sudski spor, pulska Arena pod zaštitom!

03.12.2008.
u 16:50

Nakon što je Marko Perković Thompson izgubio sudski spor protiv Grada Pule, očito je da neće, barem ne ove godine, održati koncert u Areni.

Zaštitari, kamere, alarm
Simbol Pule, međutim, od dana kada je izrečena presuda policija i zaštitarska služba čuvaju pojačano. Pojačani je nadzor nad jednim od najljepših amfiteatara svijeta uspostavljen zbog prijetnji koje su primile redakcije dvaju listova u Puli.

Jedna je prijetnja bila da će se Arena dignuti u zrak ako Thompson izgubi spor. V. d. ravnatelja Arheološkog muzeja Istre, koji skrbi o Areni, Darko Komšo je rekao: - Obaviješten sam o procjeni policije i zaštitarske službe “Bakin Geršić” o potrebi pojačanog nadzora Arene.

Iako je možda posrijedi neslana šala, spomenik će se nadzirati češćim ophodnjama. Arena je i inače od 8 do 16 sati pod nadzorom dvojice zaštitara, spomenik ima alarm ali i videokamere - navodi Komšo. Nadzor Arene ne znači da će oko nje biti kordon policajaca ili zaštitara. Jučer je Arenu obišao i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Arena će nadživjeti sve
- Dobro je što se bolje čuva Arena, aiko će to opet platiti građani, porezni obveznici - rekao je Miletić. Damir Kajin nije znao za pojačano nadgledanje spomenika, a na prijetnje kojima se najavljivao dizanje Arene u zrak, rekao je: - Ma pust’ budale!

Arena je preživjela 2000 godina, a preživjet će i Thompsona i ove koji prijete - kaže Kajin i dodaje da nije naodmet nadzirati Arenu, ali i zbog drugih stvari. - Mene više brinu klinci i šprice oko Arene - kazao je Kajin.

Thompsonov menadžer Zdravko Barišić poručuje Puljanima da nemaju razloga za zabrinutost. - Smatram da su takve prijetnje samo plod nečijih bolesnih igara i bolesnog uma. Ne bih tu priču više otvarao. Thompson će za Istrane pjevati dokle god ga publika želi. Već smo rasprodali koncert za 20. prosinca u Pazinu. Prodan je i koncert za sljedeći dan - rekao je Barišić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije