Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovorio Josipoviću

Theodor Meron: Pomirenje je zadatak državnika, a ne suda

Theodor Meron
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
24.11.2014.
u 10:19

Američki sudac napisao je kako će presuda u ovom slučaju biti donijeta u najkraćem mogućem roku, nakon srpnja 2015. godine

 – Pomirenje na Balkanu je zadatak državnika, a ne Međunarodnog kaznenog suda iako on ima ulogu u tom procesu – poručio je sudac Haaškog tribunala Theodor Meron, u odgovoru na pismo Ive Josipovića, koji je kritizirao odluku suda da na slobodu, bez ikakvih uvjeta, pusti lidera srpskih radikala Vojislava Šešelja, prenose srbijanski mediji.

Američki sudac napisao je kako će presuda u ovom slučaju biti u najkraćem mogućem roku, nakon srpnja 2015. godine.

 – Iako shvaćam vašu zabrinutost zbog privremenog puštanja na slobodu Vojislava Šešelja i mogućeg utjecaja tog događaja na proces pomirenja na Balkanu, kao i uloge Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju u tom procesu, uvijek sam smatrao da političari, vjerski i ostali lokalni lideri, unutar svojih društava moraju biti ti koji će ubrzati taj proces – napisao je Meron Josipoviću.

>> Šešelju je trebalo suditi u kolektivnoj optužnici kao Prliću i uključiti zločine na Kosovu

>> Vojislav Šešelj: Hrvati su se zaletjeli 'kao som na durdubak'

Komentara 27

Avatar MK
MK
10:30 24.11.2014.

Predsjednik Ivo to će sada sigurno shvatit da sada i Vojislava Šešelja treba tri puta ljubiti, kao i Četničkog Vojvodu Tomislava Nikolića…

Avatar tituš
tituš
10:36 24.11.2014.

Merone, vi ste častan čovjek i sudite po pravici, no što ako se u slijedećem roku još neki od sudaca iz vijeća odluči odustati, je li to novi rok od godinu dana ili duže, a onda tako u nedogled, dotle zločinac slobodan šeće svojim pašalukom. To treba spriječiti!

Avatar zagorac2
zagorac2
10:30 24.11.2014.

ma dajte ljudi shvatite da je Josipovic anonimac i da njega niko ne slusa niti uvazava cak ni Toma grobar makar je Beograd Josipovicev centar planiranja njegove politike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije