Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEGAO NA KOSOVO

Thaci za suca vrhovnog suda imenovao srpskog bjegunca

hashim thaci
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/3
10.08.2018.
u 07:03

Prošle je godine sud u Kraljevu za njim izdao tjeralicu i međunarodni uhidbeni nalog.

Kosovski predsjednik Hashim Thaci imenovao je u četvrtak srpskog pravnika koji je pobjegao iz Srbije na Kosovo kako bi izbjegao služenje zatvorske kazne zbog korupcije sucem kosovskog vrhovnog suda.

Etnički Srbin Radomir Laban dobio je zeleno svjetlo parlamenta još u svibnju, ali su oporba i kosovske pravne službe zatražile da ga Thaci ne imenuje dok ne prođe sve sigurnosne provjere.  

"On je tražena osoba. Za njim je na snazi Interpolova tjeralica i ne može napustiti zemlju", rekao je Reutersu neimenovani izvor kosovske policije.

Thaci ga je, međutim, potvrdio u četvrtak.  

Laban je jedan od devetorice sudaca kosovskog ustavnog suda i zauzima mjesto rezervirano za etničke manjine. Za dužnost su ga nominirali zastupnici srpske manjine u kosovskom parlamentu.

Laban je 2011., tada kao dužnosnik srbijanske carine, osuđen na šest godina zatvora zbog korupcije. Tri je odslužio u istražnom zatvoru od 2006. do 2009. Nakon toga je pušten na privremenu slobodu što je iskoristio za bijeg na Kosovo.

Prošle je godine sud u Kraljevu za njim izdao tjeralicu i međunarodni uhidbeni nalog.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
07:07 10.08.2018.

I mi Bosanci cemo imemovat Zdravka Mamica .

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
11:51 10.08.2018.

Trenutno traje takmičenje ko će bolje objasnit srpskom narodu kako je najbolje priznat Kosovo tako smo saznali da 300 - 700 000 eura košta jedan život građana srbije, 160 milijardi eura koštao bi tromjesečni rat srbije s Kosovarima,100 godina srbi bi morali raditi da bi zaradili za to tromjesečno ratovanje,100 - 110 milijardi bi srbija izgubila na osnovu propuštenog rasta ( ? ) do 2027 godine ...a te iste 2027 godine bi plata bila 400 eura a penzije 220 eura ... sve u svemu da je srbin biti lako - srbin bi bio svatko !

PR
prajdali100
07:16 10.08.2018.

Ha ha ha ha ha autor " Hina" !!! Radi se o srpskoj novinskoj agenciji jer je jučer isti članak bio na b92, isti stavovi i razmišljanja....ma da mi je znati tko tamo radi i tko uporno gura srpske interese !? Valjda o tome nadležne službe vode računa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije