Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priština i Beograd

Thaçi će od Dačića tražiti ured za vezu u Prištini i Beogradu

\'Kosovo\'s Prime Minister Hashim Thaci speaks during an interview with Reuters in Istanbul May 21, 2010. Thaci  welcomed NATO plans to reduce troop levels by two-thirds this year as a sign of confide
Reuters/Pixsell
03.01.2013.
u 09:11

Mediji u Srbiji podsjećaju da su se dvojica premijera na posljednjem susretu u Bruxellesu suglasila da obje strane u okviru predstavništva Europske unije u Prištini i Beogradu imaju po jednog svog predstavnika za vezu

Agencija Beta prenosi izjavu ministra vanjskih poslova Kosova Envera Hoxhaja da će premijer Hashim Thaçi na sastanku s premijerom Srbije Ivicom Dačićem 17. siječnja u Bruxellesu zatražiti osnivanje ureda za veze u Prištini i Beogradu, da "predstavnici dviju država imaju diplomatski imunitet" te da Priština radi na tome da ima svog veleposlanika u Beogradu.

– Mi intenzivno radimo na tome da Kosovo ima svog veleposlanika u Srbiji i da ured za vezu Kosova u Srbiji bude ured za veze Republike Kosovo. To će biti službeni naziv, a mi očekujemo da i Srbija pošalje svog predstavnika na Kosovo – rekao je Hoxhaj. Mediji u Srbiji podsjećaju da su se dvojica premijera na posljednjem susretu u Bruxellesu suglasila da obje strane u okviru predstavništva Europske unije u Prištini i Beogradu imaju po jednog svog predstavnika za vezu, ali se, kako je objasnio Dačić, nisu dogovorili o otvaranju ureda.

>>Predsjednica Kosova traži sastanak s Tomom Nikolićem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije