Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pas uginuo

Teško ozlijeđen motociklist. Naletio na psa koji je pobjegao vlasniku

pas
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
25.09.2013.
u 14:30

Možda je to sve i moja greška jer ne možete kriviti nesretnu životinju koja samo slijedi instinkte, kaže vlasnik psa koji je uginuo

- Trčala sam za njim najbrže što sam mogla i dozivala ga da stane, ali nije me slušao, kada je počeo pretrčavati preko ceste u njega je udario motor, nakon čega mu više nije bilo spasa - tim riječima je jedva susprežući suze Ivana Šoštarić (17) opisala pogiblju svoga psa Đolija na kojega je u utorak oko 18 sati na križanju Ksaverske ceste i Jandrićeve ulice u Zagrebu naletio motociklist Goran Š. (40).

Nakon što je udario u psa Goran Š. pao je sa skutera i otklizao nekoliko metara po cesti, dok je skuter nekontrolirano nastavio kliziti po cesti sve dok nije udario u parkiranu škodu roomster u vlasništvu 33-godišnje V.G. gdje se napokon zaustavio, izvijestila je zagrebačka policija. Vozač motocikla teško je ozlijeđen, a u kritičnom stanju kolima hitne pomoći prevezen je u KBC Sestara Milosrdnica, a njegovo stanje stabiliziralo se u srijedu ujutro.

- Dok je Đoli pretrčavao cestu u njega je zamalo udario automobil koji je vozio desnom trakom, ali ga je vozač jedva uspio izbjeći. Pretpostavljam da vozač skutera od tog automobila nije niti vidio psa i zato nije niti imao vremena reagirati da ga izbjegne. Sva sreća da je imao kacigu, inače bi vjerojatno sve kobno završilo i po njega. Dok je moja kćer vrištala i tresla se od šoka susjedi i prolaznici su pohitali u pomoć stradalom, a među njima je bila i jedna liječnica u mirovini. Jako nam je žao psa, ali ljudski život je ipak druga stvar. Dva puta sam zvao u bolnicu da provjerim kako je Goran, a u četvrtak ću mu otići i u posjetu, cijelo vrijeme se molim da sa njim bude sve u redu - prepričao je Ivanin otac Milan Šoštarić, napominjući kako mu to sve jako teško pada jer je ovo već drugi put da su izgubili psa u nesreći, a uz to je i teški srčani bolesnik kojemu je nedavno operirano srce. Prisjetio se i kako je Đolija udomio iz skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu prije pet godina, gdje je otišao sa sinom i odmah se zaljubio u tog križanca jazavčara i njemačkog ovčara.

- Nikada nije bio vezan u dvorištu, a nismo ga niti kastrirali, pa je često znao naći nekakvu rupu u ogradi i odlutati. Ne znam, možda je to sve i moja greška jer ne možete kriviti nesretnu životinju koja samo slijedi instinkte. Mislim da ne bih po treći puta mogao ovako nešto proživjeti, pa sam siguran kako više neću nabavljati psa. Đolija smo pokopali u našem dvorištu zajedno sa njegovom omiljenom lopticom, odakle će paziti na sve nas kao što je to činio i do sada, samo što više nikada neće zalajati - kroz suze je završio Milan Šoštarić.

>>Motociklist teško ozlijeđen u sudaru s autom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije