Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljanje životinja

Teško ozlijeđenu kujicu ostavili pored Dunava

Foto: Privatni album
1/6
12.10.2017.
u 19:41

Lisa nije imala jednu nogu, a oko druge joj je bila čvrsto zavezana špaga koja se već urezala i zbog koje je kujica na toj nozi imala duboku ranu

Da može pričati, Lisa bi sigurno otkrila tko ju je osudio na bol i patnju, svima bi rekla zbog koga je ostala bez noge.

No, Lisa je mala kujica, ima najviše šest mjeseci. I sve što može je cviliti od boli, a istovremeno se i veseliti čovjeku, iako joj je baš on nanio zlo.

– Pronašla ju je jedna mlada djevojka iz Borova koja je tog dana igrom slučaja šetala psa putevima kojima inače ne ide. Zvala je veterinara, ali kad je čuo da je riječ o ničijem psu, i kad je rekla da ona nema novca da plati njegov dolazak, nije htio doći – priča nam Melita Vukušić, volonterka iz Vukovara, do koje je došao poziv upomoć. A kad je na slikama vidjela kako kujica izgleda, znala je da ne može okrenuti glavu.

– Nije imala zadnju lijevu nogu, iz rane je još curila krv, a oko zadnje desne noge čvrsto joj je bila zavezana špaga. Molila sam djevojku da je ponese kući i da pokuša osloboditi nogu – kaže volonterka i dodaje da su već sljedeće jutro kujicu odveli u veterinarsku ambulantu Anubis klub u Vukovaru. A ona sama uspjela je po noći skinuti ostatak špage sa svoje noge.

Kujica je odmah operirana, nisu stradali ligamenti i tetive, no ne zna se što će biti s tom nogom. Povremeno se na nju i osloni, ali još uvijek nema osjeta. Ne bude li je mogla koristiti i bude li joj smetala, morat će je amputirati. Što bi značilo da bez kolica neće moći hodati.

– Lisa je inače vesela i umiljata i ima dobar apetit. Kad iziđe iz stacionara trebala bi makar privremeni dom kod nekog tko se stigne o njoj brinuti i tko je može voditi na terapije – ističe Melita, koja uz brigu o gotovo 30 napuštenih životinja to neće moći. A ni veterinarski račun neće moći platiti bez pomoći dobrih ljudi. Što im sve treba možete saznati na Facebook stranici Mellita Vu.

Ne nada se Melita Vukušić ni da će se javiti netko tko zna što se Lisi dogodilo, jer tamo gdje je pronađena sigurno nije sama došla. Je li bila zatvorena, tko ju je izbacio pored Dunava i tko joj je nanio ozljede teško da će se ikada otkriti. Lisa nije imala čip i ne zna se čija je bila.

Komentara 1

TO
toljaga22
21:58 12.10.2017.

sta su ljudima radili nije cudo da rade zivotinjama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije