Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEP

Teško naplative kazne za krađu struje

11.03.2009.
u 16:33

Kako i Elektrini “zviždači” iz kampanje razotkrivanja ilegalnih potrošača struje uglavnom ostaju kratkih rukava, potvrđuje iskustvo Bjelovarčana Antonia Rogića.

Susjed krao struju
On je, naime, još pred dvije godine bjelovarskoj Elektri savjesno dojavio kako njegov susjed godinama troši struju bez službeno ugrađenog mjerača, no do danas nije dobio “nagradu” koja mu, barem po onomu što se obećavalo u promidžbenim lecima, zasigurno slijedi.

- Iskreno, susjeda nisam prijavio zbog savjesti. Što se mene tiče, mogao je i dalje krasti struju. Osnovni mi je motiv bila isključivo obećana novčana nagrada. Za svakog dolaska u bjelovarsku Elektru kod mjerodavnih službenika tražim objašnjenje, no oni mi s podsmijehom odgovaraju kako nagradu nikada neću ni dobiti - priča ogorčeni Rogić. Sada mu je, kaže, žao što je uopće prokazao svoga susjeda jer time ništa nije dobio. Unatoč činjenici da su i on i supruga nezaposleni, te s dvoje male djece žive u krajnje nezavidnoj situaciji, Rogić tvrdi kako redovito podmiruje račune za struju.

- No, nedavno sam opet dobio račun za plaćanje obračunske razlike od 1400 kuna. Ne želim to Elektri platiti sve dok ne dobijem svoju nagradu. Konačno, neka mi to kompenziraju iznosom koji mi je obećan - odlučan je Rogić. U mjerodavnoj službi HEP-a, dobili smo posve očekivano objašnjenje. Nitko u bjelovarskoj Elektri nije zakazao, osim najznačajnije karike u lancu.

Problemi s naplatom
Priča Antonija Rogića u cijelosti drži vodu, no već dvije godine Elektra od dotičnog ilegalca nije uspjela naplatiti ni lipe. Tako će se savjesni “zviždač” Rogić, koji nije i jedini morati oboružati novim strpljenjem, kako bi dočekao svoju nagradu. Naime, u kampanji HEP-a u koju su zbog milijunskih šteta zbog ukradenih kilovata uključili i građane, novčanu nagradu točnije, deset posto od vrijednosti štete, dobivaju tek kad se to naplati od ilegalaca.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije