Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Horor u Otoku

Teško je i gledati: Kujica zavezana lancem leži uz smrznutu štenad

Foto: Privatni album
16.02.2021.
u 11:21

Vlasnik kujice dobro je poznat svima, a volonteri kažu da u Općini nitko ne reagira na zlostavljanje životinja i loše uvjete u kojima žive

Zlostavljanju životinja nema kraja, svaki novi dan donosi nova svjedočanstva koja se teško mogu opisati mirnim glasom, a još je teže pronaći za njih bilo kakvo opravdanje..

Novo svjedočanstvo stiže iz Otoka, zaseok Jukići, u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Fotografija objavljena i na društvenim mrežama izazvala je tugu, nevjericu, a onda i bijes. Na goloj zemlji leži kujica zavezana lancem, a uz nju su tek okoćeni štenci. Nije se imala gdje sakriti, nije ih mogla utopliti i svi su se smrznuli. Ležala je tako uz njih cijeli dan, a onda su navečer svi nestali.

– Vlasnik kujice dobro je poznat, svi imaju problema s njim. Prijavljivali smo ga već i načelniku Općine, ali on kaže da ima gladne djece i da neće trošiti na pse – kaže nam volonterka koja je i ovo prijavila policiji i veterinarskoj inspekciji. Dodaje kako je nakon njezine prijave policija zvala vlasnika, a on je navodno kujicu sklonio u kuću.

Objašnjenja smo zatražili od policije, veterinarske inspekcije i načelnika Općine Otok, odgovore ćemo objaviti kad ih dobijemo. U međuvremenu Animalex, Udruga za pravnu zaštitu životinja, predala je još jednu kaznenu prijavu na Državno odvjetništvo.

 

Ključne riječi
pas

Komentara 12

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
11:52 16.02.2021.

Nikada balkanska zabit neće biti civilizirana Europa. Neandertalci u opancima.

LI
linkser2
12:31 16.02.2021.

bagra primitivna

DU
Deleted user
13:06 16.02.2021.

nije jesenjin bio u vukojebini balkanskoj, splitskom zaleđu.... vlasnika na lanac i na -20 u sibir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije