Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borovljani

Teško bolesni branitelj Božić će dočekati u novom domu

kuća
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/2
15.12.2014.
u 09:20

Udruzi hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke županije Sveti Nikola u akciji ‘Branitelj za branitelja’ to je već 35. obnovljena ili dograđena kuća

Ovo je za mene novi život, nada u bolje sutra. Moji dečki omogućili su mi ljepši Božić i novu godinu - sreću u petak nije nimalo skrivao teško bolesni hrvatski branitelj iz Borovljana kraj Koprivnice, 48-godišnji Zlatko Habijanec.

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke županije Sveti Nikola Habijancu je, naime, pomogla u obnovi i dogradnji trošne kućice u kojoj dosad nije imao adekvatne uvjete za život.

- Vjerujte mi da je stvarno bilo teško živjeti bez sanitarnog čvora i bez struje, koju sam dobio prije nekoliko mjeseci - kazao je skromni Habijanec, neprestano ponavljajući kako ne može opisati koliko je zahvalan svima onima koji su mu nesebično pomogli.

Dostojanstvo

Predsjednik Svetog Nikole Ivica Galinec rekao je da su Habijancu napravili kompletnu rekonstrukciju kuće. Osim nove kupaonice i dnevnog boravka, na kući su postavili novo krovište, odvod, ugradili su novu stolariju...

- Stvorili smo mu normalne uvjete za život, dostojne svakog čovjeka i branitelja. To je ono najbitnije - rekao je Galinec.

Njegovoj udruzi to je već 35. obnova ili dogradnja kuće u sklopu projekta “Branitelj za branitelja”. U Habijančevu slučaju on sam, dodaje Galinec, podignuo je kredit od 25.000 kuna, dodao je svojih 5000 kuna, a 14.000 kuna u materijalu su dali sponzori. Prije su već 7200 kuna osigurali za električnu energiju. Udruga je financirala ostatak troškova.

- Predsjednik je prvi prepoznao moj problem, ali ništa ne bi bilo i bez svih drugih članova udruge i njihovih obitelji - rekao je Habijanec.

Galinec je dodao kako je na projektu obnove kuće u Borovljanima sudjelovalo 15 branitelja, supruge četvorice od njih i troje djece.

- Nama nije cilj samo pomagati, iako je to najvažnije, nego je to nama i radna terapija s kojom preveniramo suicidalno ponašanje - kazao je Galinec.

Svečanost

Na kući u Borovljanima svi oni zajedno su radili od 20. kolovoza do petka kada su postavljena zadnja stakla na prozorima dnevnog boravaka.

Svečanom trenutku otvorenja sada novog doma hrvatskog branitelja prisustvovali su i saborski zastupnik Stjepan Milinković, vojni kapelan Ozren Bizek i Josip Vranješević, izaslanik ministra branitelja.

Komentara 5

BJ
Bjelovar112
12:34 15.12.2014.

Bravo za Ivicu i njegovu ekipu a u njihovoj zupaniji ima jos udruga i sto one rade ? Pokusavaju omest u radu Ivicu . Ne daj se Ivek nisu ti ni do koljena .

JO
Joe4
19:47 15.12.2019.

Bravo Ivek ti si pravi čovjek bio sam tvoj vojnik 2001 godine u Koprivnici znao sam već onda da si čovjek na mjestu

PE
petnaestica
13:46 15.12.2014.

To su pravi branitelji,naš ponos a ne šatoraši politikanti.Rad je najbolja terapija.tako se brani dostojanstvo -bravo branitelji.Treba u svim mjestima napraviti udruge koje pomažu svojim potrebitima,njima usmjeriti novce,tako bi se lažnjaci sami morali povući kao i politika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije