Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomozimo djevojčici

Roditelji prodaju kuću i vikendicu: Za liječenje Mile (2) trebaju čak 17,8 milijuna kuna

Mila Rončević
Foto: Facebook
28.03.2019.
u 23:01

Djevojčičini roditelji Marin Rončević i Sanja Matijević Rončević najkasnije početkom sljedećega tjedna žele otići u SAD uvjereni da će tamošnje metode liječenja Mili spasiti život

Roditelji dvogodišnje Mile Rončević koja boluje od akutne mijeloične megakariotične leukemije prodaju obiteljsku kuću i vikendicu kako bi sakupili novac za liječenje u Americi koje je jedina nada bolesnoj djevojčici.

Djevojčičini roditelji Marin Rončević i Sanja Matijević Rončević najkasnije početkom sljedećega tjedna žele otići u SAD uvjereni da će tamošnje metode liječenja Mili spasiti život.

Očekuju da je liječenje u dječjoj bolnici u Philadelphiji, onoj istoj u koju je i mala Nora Šitum prekasno stigla, njihovoj kćeri jedina šansa, pišu 24 sata.

Iako su mislili kako će liječenje koštati oko milijun dolara, iz bolnice su im javili da će liječenje stajati čak 2,7 milijuna dolara, odnosno oko 17,8 milijuna kuna. Zbog toga rasprodaju svoj život, ali pozivaju i druge da im pomognu.

– Zahvalan sam neizmjerno liječnicima u KBC-u Rijeka, učinili su sve što su mogli. Nemamo ni jednu zamjerku na dosadašnje liječenje. No ono što je dostupno u Hrvatskoj, ali i u Europi, nije dostatno da bi se djeca s ovakvom dijagnozom izliječila. Amerikanci su razvili posve nove metode koje su do sada pokazale velik uspjeh – ispričao je Milin otac Marin.

Supružnici Rončević mole ljude da im pomognu te će, kaže Marin, predočiti detaljno sve račune i troškovnik. Ako nešto novca ostane, prebacit će ga na račun Zaklade Nora Šitum.

Tko želi pomoći malenoj Mili, novac može uplatiti na račun broj HR3641330063110002644 u Banci Kovanica Varaždin na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - “darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević”.

Za plaćanja iz inozemstva BIC/SWIFT je SKOVHR22. 

Komentara 20

Avatar Ada
Ada
02:31 29.03.2019.

Nevjerojatno! Kakva je to bolnica, kakvi su to liječnici i humanisti, kakvi su to farmaceuti, kad liječenje djece toliko naplaćuju! ? Drži se, malena. Dobri ljudi će pomoći koliko mogu! Nadam se da će i ta zaklada pomoći!

DU
Deleted user
07:21 29.03.2019.

Sretno curka, ja sam pomogao koliko sam mogao....

Avatar IvanR
IvanR
06:53 29.03.2019.

Mafija i zlo je ušlo u bolnice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije