Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORI OPORAVAK

Teško bolesna Martina Pirić nakon liječenja u Padovi ponovno u bolnici

01.12.2008.
u 09:51

Dragi ljudi, svima vam hvala! Nisam se javljala dugo jer sam bila u Padovi na liječenju, pa sam sada došla na pauzu. Hvala vam svima na potpori i podršci. Seko, ma znam i ja da ću ozdraviti. Stvarno smo kroz svašta prošle u životu.

Ovo je jako teško za mene, ali Bog mi je dao taj križni put da prođem i da onda budem sretna u životu. Ja sam mu zahvalna na tome jer znam da mogu to izdržati. Tončice moja, nadam se da ćeš uskoro doći kod mene u goste. Volim vas sve, pusa svima, Martina – poruka je koju je teško bolesna 16-godišnja Martina Pirić napisala na internet portalu rodnog mjesta općine Čepin.

Izmorena je
Nakon višemjesečnog liječenja u Zagrebu, Martini su dijagnosticirana dva tumora. Prvi je bio u prsištu, a težio je više od jednog kilograma. Tek četiri mjeseca kasnije, nakon kemoterapija, djevojka je završila na još jednoj operaciji. Tada joj je ponovno izvađen tumor, ali sa želudca.

Ona je prije mjesec dana, nakon niza humanitarnih akcija u kojima je za njezino liječenje prikupljeno 1,4 milijuna kuna, otišla u Padovu gdje ju je primila dr. Nela Sršen. S liječenja iz Italije vratila se prije desetak dana nakon čega joj je imunitet bio oslabljen pa je dobila upalu pluća. Teško bolesna djevojka trenutačno se nalazi u Kliničkoj bolnici Osijek na Odjelu intenzivne njege.

– Od utorka je na intenzivnoj, a ponovno u Padovu idemo 8. prosinca. Njezino zdravlje ide na bolje, ali joj je jako teško. Sva je izmorena, leđa je bole, a još je dobila i upalu pluća. Stalno sam uz nju i ništa mi nije teško samo da joj nekako mogu pomoći – kazala nam je danas Martinina majka Marija.

Martina je u Padovi na liječenju bila 16 dana, a nakon prve faze kemoterapija, poslana je kući da se odmori na dvadeset dana. Još se ne zna koliko bi dugo trebalo trajati liječenje, no, prema riječima liječnika, kaže majka, pretpostavlja se oko godinu dana.

Ponovno kemoterapija
– Kad se ponovno vratimo u Padovu, ići će na još kemoterapija. Ne znamo što će biti poslije. Mora ići ponovno na sve preglede kako bi liječnici vidjeli je li se tumor ponovno pojavio. Ako je, ne preostaje ništa drugo nego nova operacija. Ali mi se nadamo da neće biti tako, već da će Martina ozdraviti – kaže Marija Pirić.


Pomozimo bolesnoj Martini!

Martinina majka Marija ne zna hoće li 1,4 milijuna kuna biti dovoljno za kćerkino liječenje. Kaže kako je to novac koji će zadovoljiti godišnju potrebu liječenja, no hoće li Martina u tom vremenu ozdraviti, ne zna se. Stoga, svi dobri ljudi koji žele pomoći bolesnoj djevojci mogu uplatiti novac na broj tekućeg računa Martine Pirić u Zagrebačkoj banci koji glasi: 3235724352 ili nazvati njezinu majku na broj mobitela 098/978-5878.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije