Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronakriza

Putujete u Njemačku? Pogledajte kakve vas mjere čekaju od idućeg tjedna

COVID-19 test center at the central bus station in Berlin
Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
30.10.2020.
u 08:43

Nove mjere će trajati četiri tjedna, a stupaju na snagu 2. studenoga.

Njemački mediji donose mjere njemačke Vlade i saveznih država kojima žele spriječiti nagli porast zaraženih koronavirusom. Nove mjere trajat će četiri tjedna, a stupaju na snagu 2. studenoga, prenosi Fenix Magazin.

Evo kako je frankfurtski Hit Radio FFH u najkraćem objavio mjere koje će se primjenjivati od ponedjeljka.

Ugostiteljski objekti u studenom će biti zatvoreni. Ostavljena je mogućnost dostave hrane, a otvorene će ostati i kantine.

Škole i vrtići u studenom trebali bi nastaviti s radom. Pritom se učenici moraju pridržavati već ranije donesenih higijenskih mjera.

Trgovine i trgovački centri ostat će otvoreni, ali u trgovini ne smije biti više od jednog kupca na 10 četvornih metara. Ranije je bilo 25 četvornih metara.

Video – Dragan Primorac objasnio načine testiranja na koronavirus: 'To je preduvjet za dobivanje realnih brojeva inficiranih'

 

Hotelski smještaj i turističke ponude u studenome u Njemačkoj bit će zatvoreni. Izuzetak su samo službena putovanja i putovanja u “nužne svrhe”.

Zajednički boravak na javnom mjestu dopušten je za deset osoba iz najviše dva kućanstava. Kršenje ove mjere strogo će se kažnjavati.

Zabavni događaji nisu dopušteni ni u studenome. To uključuje kazališta, koncertne dvorane i kina.

Vjerske službe i dalje će biti dopuštene uz strogo poštovanje higijenskih mjera.

Njemački profesionalni sport u studenome će se igrati bez gledatelja, to se odnosi i na nogometnu Bundesligu. Amaterski i rekreativni sportovi također su uglavnom zabranjeni.

Tvrtke bi trebale omogućiti svojim zaposlenicima rad u matičnom uredu gdje god je to moguće.

Njemački ministar gospodarstva Peter Altmaier najavio je kako bi njemačka Vlada mogla pokriti i do 75 posto gubitaka gospodarstva zbog novih mjera protiv pandemije. Vlada je za tu priliku izdvojila deset milijardi eura.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar stominac
stominac
10:08 30.10.2020.

haha , to navedeno je za one koji žive tamo a što je sa putovanjem i putnicima karantenom kontrolama testovima, ah ti antifa novinari pišu samo toliko da piskaraju bez veze , šta me briga način življenja tamo, ako jee naslov putujete u njem. ONDA drugovi antife napišite šta se događa na putovanju jedna granica druga granica treća granica testiranja na koronu, cijena testiranja tko smije a tko ne smije preći granicu jer ovu hartiju prate naj više osobe iz zemlje vaših vlasnika , pošto njih skidaju na granici i vračaju kući !!

DA
dalibla
09:22 30.10.2020.

slabo prevedeno....

CR
crna.rupa
09:11 30.10.2020.

Čeka vas "ausvajs" i pjevanje "Erike" a uskoro i kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije