Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SMJERU ZAGREBA

Teška nesreća u tunelu Sv. Rok. U sudaru autobusa i automobila dvoje ozlijeđenih

Nesreća u Svetom Roku
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/8
02.07.2019.
u 11:57

Od 11.34 sati pušten je promet kroz tunel Sveti Rok na autocesti A1, u smjeru Zagreba, izvijestio je HAK

Teška prometna nesreća dogodila se u tunelu Sveti Rok u smjeru Zagreba oko 8.45 sati. Tunel je bio zatvoren za promet. U nesreći su sudjelovali autobus stranih registracijskih oznaka i dva osobna automobila, jedan stranih registracijskih oznaka, a drugi zagrebačkih registracijskih oznaka. Dvije su osobe ozlijeđene te im je pružena liječnička pomoć. 

Od 11.34 sati pušten je promet kroz tunel Sveti Rok, na autocesti A1, u smjeru Zagreba, javlja HAK.

Zbog prometne nesreće u tunelu Sveti Rok na autocesti A1 bio je prekinut promet između čvorova Maslenica i Sveti Rok u smjeru Zagreba. Stvorile su se kolone pred tunelom i pred naplatom Maslenica oko 2 km. Obilazno se vozilo državnim cestama Maslenica – Zaton Obrovački – Gračac – čvor Sveti Rok.

Kako piše Dnevnik.hr,  prema neslužbenim i nepotvrđenim informacijama sudar je izazvala žena koja je osobnim automobilom krenula u pretjecanje autobusa. Na putu joj se, uz autobus, našlo i vozilo Hrvatskih autocesta na koje je naletjela. Vozilo HAC-a nakon toga udarilo je u još jedno osobno vozilo.

Foto: HAK/Screenshot

Vremenski uvjeti, kako javlja HAK, povoljni su za vožnju. Pojačan promet povremeno se očekuje na gradskim prometnicama i obilaznicama, na glavnim prometnicama u smjeru mora i unutrašnjosti, na prilazima turističkim središtima te na pojedinim graničnim prijelazima. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Nedavno se u tunelu Sveti Rok zapalilo vozilo pa je promet također bio privremeno prekinut. Vatrogasci su tada objavili snimku iz Sv. Roka. Samo dvije i pol minute trebalo je vatrogascima da stignu u tunel na mjesto gdje se zapalio automobil. "Jako brzoj intervenciji možemo zahvaliti što je nesreća prošla bez težih posljedica", poručili su tada.

 

Ključne riječi

Komentara 18

BU
bugatti
10:32 02.07.2019.

Jucer sam prosao kroz tunel i sramota kako se vozi ,a prava je sreća da se ovako nesto ne dogodi svaki dan !

Avatar Dumen
Dumen
10:27 02.07.2019.

što veća brzina to manja invalidnost

UM
Umjereni
10:20 02.07.2019.

A sve što je potrebno da bi se stalo na kraj prebrzoj vožnji kroz tunele jest uvesti mjerenje brzine na temelju trajanja prolaza kroz tunel. I radi prevencije (jer cilje prevencija a ne kažnjavanje) staviti jasan znak za to na ulasku u tunel. Ovako domaći voze 130 kroz tunel jer znaju da to nitko ne gleda i sankcionira, a onda kada stranci vide da domaći ne poštuju vlastitu državu i njezine zakone, krenu i oni tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije