Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTO POTPUNO SMRSKAN

Teška nesreća u Njemačkoj: Među poginulima i jedan Hrvat

Feuerwehr Sankt Goarshausen
12.04.2021.
u 20:16

U automobilu su bili muškarci u dobi između 24 i 41 godine

Dvije osobe, među kojima jedan hrvatski i jedan državljanin BiH poginule su u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu navečer u njemačkom Sankt Goarshausenu, šezdesetak kilometara zapadno od Frankfurta.

Kako su izvijestili lokalni vatrogasci koji su dojavu o intervenciji dobili u 21.54 sati, u nesreći je sudjelovao jedan automobil u kojemu se nalazilo pet osoba u dobi između 21 i 41 godine. Prema pisanju njemačkih medija, četvero njih bili su državljani BiH, dok je peti, muškarac u dobi od 32 godine koji je poginuo na licu mjesta, imao hrvatsko državljanstvo. S obzirom na način na koji se nesreća dogodila, pravo je čudo da je preostalo troje putnika u vozilu preživjelo.

Automobil je najprije počeo krivudati po cesti, a ta njegova nepravilna putanja potrajala je dobrih dvjestotinjak metara prije nego što se pri brzini većoj od 140 kilometara na sat lijevim prednjim dijelom zabio u betonski zid željezničkog nadvožnjaka. Od siline udarca automobil se odbio na drugu stranu ceste i udario u željeznu zaštitnu ogradu, nakon čega je otklizao još dvadesetak metara prije nego što se napokon zaustavio.

Od cijelog vozila ostala je doslovce hrpa lima, a vatrogasci koji su prvi došli na mjesto događaja izjavili su kako su, s obzirom na to kako je automobil izgledao, u prvi trenutak pomislili da nema preživjelih. Da bi spasili troje putnika, morali su rezati lim i oslobađati ih dok su oni, neki bez svijesti, a neki potpuno krvavi od nesreće, ležali zarobljeni na svojim sjedalima.

Nakon što su ih uspjeli osloboditi, na licu mjesta pružena im je prva pomoć, ali su im ozljede bile toliko teške da su ih helikopterom morali prebaciti u bolnicu u Koblenzu. Njemačka policija još uvijek nije objavila koji je bio točan uzrok zbog kojeg je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
20:39 12.04.2021.

Svatko se piše Hrvat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije