Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGINUO MOTOCIKLIST

Nova smrt na opasnoj dionici kraj Zadra, mještani bijesni: 'Tražili smo kamere, a svi su nas ignorirali'

Foto: Frane Šarić
1/6
06.06.2021.
u 18:42

U Turnju je najopasnija magistrala zbog brzina i jer općina i policija nikako ne stavljaju kamere. Nema ni znaka ograničenja. Kažu da im je skupo. Tu je poginulo 20 ljudi, kazao je Turanjac

Teška prometna nesreća dogodila se u poslijepodnevnim satima u Turnju kod Biograda na Moru gdje je u naletu automobila poginuo motociklist.

- Čuo sam jak udarac i izletio na cestu i vidio motociklista da leži na cesti. Pokušao sam ga reanimirati, ali bezuspješno - rekao nam je Šime Deković iz Turnja.

Prema prvim informacijama s terena automobil oduzeo prednost motociklistu. Inače, ovo je jedan od najopasnijih dijelova Jadranske magistrale gdje se razvijaju ogromne brzine.

Unatoč velikim brzinama koje se razvijaju na tom dijelu, nigdje nema kontrole policije niti kamera.

 - U Turnju je najopasnija magistrala zbog brzina i jer općina i policija nikako ne stavljaju kamere. Nema ni znaka ograničenja. Kažu da im je skupo. Tu je poginulo 20 ljudi. Meni je sestra izgubila život na magistrali - rekao nam je jedan Turanjac.

Foto: Frane Šarić/Večernji list

Večernji list je u niz navrata slao upite PU Zadarskoj i molbe za kontrolom prometa i objavit ćemo jedan od njih. Na  mjestu pogibije zatekli smo mnoštvo ljudi.

U međuvremenu se oglasila i zadarska policija.

- Danas u 17.05 sati zaprimljena je dojava da je na cesti D-8, u Turnju došlo do prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo osobno vozilo i motocikl. U nesreći je na mjestu događaja smrtno stradala jedna osoba dok su dvije osobe kolima HMP prevezene u Specijalnu bolnicu za ortopediju u Biogradu.

Zbog osiguranja mjesta događaja i provođenja očevida kojim rukovodi zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, na navedenoj dionici ceste D-8 od 17.05 sati promet je u obustavljen te se odvija alternativnim pravcem Sv. Petar -Raštane Donje-Sikovo-Sv.Filip i Jakov - istakla je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.

Prema neslužbenim informacijama, poginuli motociklist živio je u selu blizu Turnja

Ključne riječi

Komentara 44

DU
Deleted user
19:05 06.06.2021.

Ne postoje opasne dionice nego opasni vozaci. To isto ko da kazete opasno oruzje, nije oruzje opasno nego oni koji neodgovorno/bolesno rukuju sa njim. ili ko da recete opasna hrana, zato jer je neko dobio dijabetes ili kolesterol i umro od srcke, a on zdero svaki dan 10 tisuca kalorija......... U naletu automobila poginuo motorist...U Turnju je najopasnija magistrala zbog brzina......i sad je "opasna dionica" kriva.

BF
bf23
20:24 06.06.2021.

Uzeo mu prednost....koliko puta sam to čuo,a to što se motorist stvori sa 200km/h nema veze

Avatar horuk
horuk
19:30 06.06.2021.

A kada stigne kazna za prebrzu voznju onda osvanjuju clanci kako je policija prestroga i vozac koji juri sa 120 gdje je 50 dozvoljeno ima malu djecu i da mu se zbog te nepravde i kazne odlazi u Irsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije