Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strašna nesreća u Lici

Baka i unuk poginuli u sudaru s kamperom i kombijem

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/16
23.06.2017.
u 22:20

Djelatnici PU ličko - senjske i Općinska državna odvjetnica iz Gospića nakon provedena istrage zaključili su da je 26-godišnji slovenski državljanin krivac za tešku prometnu nesreću.

Baka i petogodišnji unuk na mjestu su preminuli. Dječak je bila vezan u autosjedalici, ali pomoći mu nije bilo. Djed, koji je vozio Renault Clio, hitno je s drugim malenim djetetom prebačen u Opću bolnicu Gospić. Ondje su pacijente, nakon prve obrade, uputili na daljnju obradu; dijete u Klaićevu bolnicu u Zagreb, a djeda u Opću bolnicu Zadar.

Od Clija, na kojega su s bočne i stražnje strane velikom silinom udarila dva vozila, ostala je hrpa neprepoznatljivog lima.     

Strašna nesreća dogodila se nešto iza 11 sati u mjestu Ličko Cerje na području općine Lovinac.

Čitav dan trajao je očevid kojim su istražitelji pokušali otkriti kako je došlo do sudara Renaulta zadarskih tablica, kampera nizozemskih registarskih oznaka i slovenskog kombija. Putnici u kamperu i kombiju nisu zadobili veće ozljede. Ta dva vozila imaju oštećenja s prednje strane, ali oni nisu toliko strašna niti kobna, kao oštećenja na zadarskom automobilu.  

Vozač kombija krivac za nesreću

Djelatnici PU ličko - senjske i Općinska državna odvjetnica iz Gospića nakon provedena istrage zaključili su da je 26-godišnji slovenski državljanin krivac za tešku prometnu nesreću u Ličkom Cerju u kojoj su na mjestu poginule baka (65) i njen petogodišnji unuk.

Slovenac, koji je vozio kombi iz Gračaca prema Gospiću, vozio je prebrzo, te nije na vrijeme uspio zakočiti kada se približavao Cliu kojeg je vozio 67-godišnjak iz Zadra. Prednjim je dijelom kombija udario u Clio koji je usporavao zbog skretanja u lijevo. O skretanju je 67-godišnji vozač upozoravao upaljenim pokazivačem smjera. Od siline udarca, Clio je odbačen na suprotnu traku pa je udario u kamper koji je vozio 65-godišnji nizozemski državljanin. Protiv Slovenca je podnesena kaznena prijava.

 

Komentara 26

DA
dado56
16:56 23.06.2017.

Cesta je preopterecena od kad su povecali cestarine na autocestama u dva dana 5 mrtvih ... nazalost biti ce toga jos.... Treba platit 200kn autocestu do splita ... Treba omogucit gradjanima kupnju godisnje vinjete kao u sloveniji, zaobilaznice su besplatne i turisti ih uopce ne placaju nego mi kroz godisnji porez ..od vrbovca do bregane se vozis besplatno gdje to ima.... Treba ljudima omoguciti da po povoljnim uvjetima kupe vinjete

DU
Deleted user
14:38 23.06.2017.

HajdukLika, fotografija je samo ilustracija, nije to fotografija sa mjesta nesrece

AB
abendblatt
14:20 23.06.2017.

Oprez, vrucina zamara i smanjuje koncentraciju, pogotovo u vozilima bez klime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije