Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teror u Bruxellesu

Terorist Oussama iz Maroka bio je poznat policiji samo zbog droge

Foto: Reuters
22.06.2017.
u 18:50

Kofer napunjen eksplozivom i čavlima nije eksplodirao kako je napadač iz Maroka očekivao, nego se samo zapalio

Marokanski državljanin Oussama Zariouh (36) pokušao je izvesti teroristički napad na željezničkom kolodvoru Bruxelles-Central u utorak navečer u glavnom gradu Belgije, no kofer napunjen eksplozivom i čavlima nije eksplodirao kako je napadač očekivao, nego se samo zapalio, nakon čega su vojnici u redovitoj ophodnji kolodvorom ubili napadača.

Tu verziju događaja iznio je jučer belgijski tužitelj, dodavši kako počinitelj nije ranije bio poznat policiji i drugim službama po terorističkim aktivnostima. U policijskim dosjeima bio je zabilježen tek po posjedovanju droge 2016. U njegovu stanu u zloglasnom bruxelleskom kvartu Molenbeek izvedena je premetačina u raciji iste noći nakon nemilog događaja bruxelleskom kolodvoru.

Kad mu se kofer zapalio umjesto da eksplodira, Oussama se dao u bijeg prema peronima, koji se nalaze pod zemljom, a tada je vatra prouzročila i drugu, snažniju eksploziju. Na sreću, nitko od prolaznika nije stradao. Kolodvor je odmah evakuiran, a svjedoci događaja izjavili su, u razgovoru za Večernji list, kako su čuli napadača da uzvikuje “Alahu ekber” (Bog je velik).

– Zahvaljujući promptnoj reakciji službi, izbjegli smo napad koji je mogao biti puno gori – rekao je belgijski premijer Charles Michel.

– Nećemo se dati prestrašiti. Nastavit ćemo živjeti normalno – dodao je. 

Komentara 7

GO
gooniegoogoo
19:39 22.06.2017.

a ti si samo poznat ko njegov sljedbenik

Avatar Cathriné
Cathriné
21:23 22.06.2017.

Jos uvijek mi nije jasno zasto kazu:"dolazi iz cetvrti u kojoj se provode sumnjive aktivnosti povezane s islamskim ekstremizmom" i ne učine ništa, umjesto da provedu raciju?!?!

RO
robertbruckner
07:55 23.06.2017.

Svi su teroristi poznati franzuzima ali tek nakon sto pobiju francuze hihihihihihi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije