Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREBAO BITI DEPORTIRAN

Terorist iz BiH koji se borio za Islamsku državu pobjegao iz zarobljeničkog kampa u Siriji

Turske i američke snage na granici Turske i Sirije
Foto: MURAD SEZER/REUTERS/PIXSELL
1/2
11.09.2019.
u 22:32

“On je trebao doći zajedno sa Ibrom Ćufurovićem, zajedno su trebali su biti isporučeni u Bosnu i Hercegovinu. Službeno sam informiran da je uspio pobjeći iz toga kampa", kazao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić

Jedan od državljana Bosne i Hercegovine koji su se aktivno borili u redovima terorističke organizacije Islamske države (IS) Armin Čurt uspio je pobjeći iz zarobljeništva u Siriji kamo je dospio nakon što su ga uhvatili pripadnici snaga protutetorističke koalicije predvođene SAD-om, potvrdio je u srijedu ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Čurt je među osobama koje su u travnju iz Sirije trebale biti deportirane u BiH na temelju sporazuma postignutog s američkim vlastima no neposredno prije toga pobjegao je iz zarobljeničkog dijela kampa Roj kojega nadziru pripadnici kolicijskih snaga.

“On je trebao doći zajedno sa Ibrom Ćufurovićem, zajedno su trebali su biti isporučeni u Bosnu i Hercegovinu. Službeno sam informiran da je uspio pobjeći iz toga kampa", kazao je Mektić gostujući u programu televizije N1.

Ne zna se kamo je Čurt pobjegao a Mektić je pojasnio kako su nakon njegova bijega u kampu Roj pojačane mjere osiguranja.

Čurt se "proslavio" kada je u siječnju 2016. godine u jednoj video poruci iz Sirije gdje se borio u terorističkim postrojbama prijetio kako će zaklati poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića optužujući ga da je nevjernik.

Jedini državljanin BiH koji je izručen iz Sirije do sada je Ibro Ćufurović kojemu se pred Sudom BiH sudi po optužnici za terorizam.

Komentara 1

Avatar willi66
willi66
07:07 12.09.2019.

znaci nema foto da se ne ugrozi privatnost.mudro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije