Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORAH:

'Termoelektrana u Osijeku postaje privatni projekt ministra Vrdoljaka'

ORaH
Foto: OraH
1/4
11.09.2014.
u 13:59

U Osijeku se, poručuju, umjesto sporne termoelektrane na plin, treba izgraditi termoelektrana na biomasu

Davor Škrlec, potpredsjednik ORaH-a i zastupnik u Europskom parlamentu, i Božana Zadro, potpredsjednica ORaH-a, danas su na konferenciji za medije izrekli stavove svoje stranke protiv termoelektrana na ugljen koje se planiraju na hrvatskoj obali Jadrana, te se kritički osvrnuli na energetske projekte koje u posljednje vrijeme predlaže ministarstvo gospodarstva i HEP.

Iz ORaH-a poručuju da Plomin C, koji je Vlada ljetos proglasila strateškim projektom, treba hitno zaustaviti dok Hrvatskoj i HEP-u nije napravljena nepopravljiva ekonomska šteta. Dodaju da je riječ o projektu opterećenom sumnjama o mogućim korupcijskim radnjama čiji je odabrani strateški partner sudski kažnjen zbog korupcije

U ORaH-u tvrde da drugi projekt, termoelektrana na plinu u Osijeku, prema objavljenim informacijama postaje privatni projekt ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, ali plaćen novcima svih poreznih obveznika.

ORaH pak prema nedavno predstavljenoj politici održive energetike namjerava razvoj gospodarstva i povećanje zaposlenosti u Hrvatskoj ostvariti kroz transformaciju sektora energetike u nisko-ugljični sektor povećanjem udjela obnovljivih izvora energije u proizvodnji električne i toplinske energije, primjenom energetske učinkovitosti i ulaganjem u inovacije i nove tehnologije, pogotovo u moderne plinske elektrane i napredne mreže. U Osijeku se, poručuju, umjesto sporne termoelektrane na plin, treba izgraditi termoelektrana na biomasu snage primjerene toplinskoj potrošnji grada i industrije.

Komentara 7

SE
sestrićna
14:26 11.09.2014.

drugarica holy..to je ona koju je milanče izbacio zbog nepotizma ?

BS
bravo_sammir
14:44 11.09.2014.

Samo nemojte ruski plin ili ugljen. Ne volim korupciju ali ako he orah protiv, ja sam za. Ne zelim biti na istoj strani sa zarucanim debusima

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
15:25 11.09.2014.

Pa ajde, neka Škrlec i kompanija umjesto pametovanja naprave analizu koristi i troškova za sve varijante. I neka uzmu u obzir koliko će koštati te njihove umotvorine, tko će to platiti, i kad to plati koliko će mu ostati novaca za druge stvari, npr. za zdravstvene usluge, režije i hranu. Pa kad to sve naprave, onda će skontati da će 10000 puta više ljudi umrijeti zbog nedostatnog zdravstva, loše i nedovoljne prehrane i loših životnih uvjeta u varijanti sa "održivom" energijom, nego zbog onečišćenja zraka u varijanti s ugljenom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije