Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Terete ih da su preko fiktivnih računa izvukli 69 milijuna kuna

uskok
Tomislav Miletic/PIXSELL
21.12.2018.
u 13:23

Ti fiktivni računi su plaćani, a nakon što bi bili plaćeni, podizana je gotovina.

USKOK je podigao optužnicu protiv Svetislava Josimovića te još 35 osoba, pet trgovačkih društava i jedne udruge koji se terete za zločinačko udruženje u sklopu kojeg su preko fiktivnih računa iz više tvrtki izvukli najmanje 69 milijuna kuna.

Prema optužnici, Josimović, koji je bio odgovorna osoba u šest trgovačkih društava i Juraj Puškar, koji je bio odgovorna osoba u četiri trgovačka društva terete se da su se od početka 2009. do travnja 2017., na području Zagreba i Zagrebačke županije povezali s Miroslavom Slavkovićem, Draženom Beckerom i Pericom Busijom te da su dogovorili model preko kojeg će izvlačiti novac iz raznih trgovačkih društava. Josimović, Puškar i Slavković su, prema optužnici, pronalazili odgovorne osobe u određenim trgovačkim društvima kojima su onda isporučivali fiktivne račune za neobavljene usluge.

Ti fiktivni računi su plaćani, a nakon što bi bili plaćeni, podizana je gotovina. Prema optužnici, dio novca, a radi se o 12, 9 milijuna kuna ostao je na računima trgovačkih društava, dok su si Josimović i ostali pribavili korist od najmanje 57 milijuna kuna. Tereti ih se i da nisu platili oko 16 milijuna kuna poreza.

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
18:34 21.12.2018.

Brzo su ih vlovili, pa počeli su krasti tek 2009. Imamo vrlo stručne državne institucije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije