Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži reakciju institucija

Tepeš: Grafiti su izravna prijetnja smrću biskupu Košiću

grafiti, sisak
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
16.08.2016.
u 15:04

HSP AS i Domovinska koalicija najoštrije osuđuju ovakve poteze koji ne predstavljaju tek puko neslaganje marginalnih skupina sa šutljivom većinom.

Predsjednik HSP AS-a Ivan Tepeš oštro je osudio grafite koji su se pojavili na sisačkoj biskupiji. 

Crvena zvijezda petokraka, "Smrt fašizmu – sloboda narodu", "Antifa Sisak" i "Radnička fronta" grafiti su koji su se jutros pojavili na bivšem sisačkom Kinu Sloboda, a koje je kupila Sisačka biskupija koja tu planira urediti dvoranu i muzej.

Tepeš je te grafite prokomentirao kao izravnu prijetnju biskupu Košiću, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Izvrsna propovijed sisačkog biskupa mons. Vlade Košića povodom blagdana Velike Gospe na misi u Gorama dovela je do opasne reakcije kojoj smo danas svjedoci. Crvena zvijezda petokraka, "Smrt fašizmu – sloboda narodu" i "Antifa Sisak" grafiti su koji su jutros osvanuli na objektu u vlasništvu Sisačke biskupije čime se šalje izravna prijetnja jednom vjerskom pastiru. Kako znamo da je pozdrav „Smrt fašizmu – sloboda narodu“ bio pečat na smrtnim presudama u poslijeratnim godinama, ovom prigodom tražimo od državnih institucija da promptno reagiraju kako bi naručitelje ovih gnjusnih poruka priveli pred lice pravde.

Nakon osude udbaških čelnika Josipa Perkovića i Zdravka Mustača svima u Hrvatskoj postalo je itekako jasno kako je lustracija jedino rješenje za raščišćavanjem s prošlošću kao preduvjetom za našom boljom budućnošću. Senzibiliziranje javnosti oko ideje lustracije, dovelo je do panike u neokomunističkim i jugofilnim redovima što je vidljivo po oskvrnjivanju spomenika heroja Mire Barešića i Jean Michel Nicoliera, a kulminiralo je ovom prijetnjom mons. Vlade Košića. Stoga smo svi opravdano zabrinuti zbog reakcija i Narodne koalicije koja sve više podsjeća na djelovanje Narodnog fronta nakon Drugog svjetskog rata.

HSP AS i Domovinska koalicija najoštrije osuđuju ovakve poteze koji ne predstavljaju tek puko neslaganje marginalnih skupina sa šutljivom većinom, već iste treba shvatiti jedino i isključivo kao prijetnje smrću!

HSP AS i Domovinska koalicija uvijek će biti na braniku od svih totalitarnih režima i znakovlja koji ih predstavljaju, a na tom tragu ćemo i inzistirati da u Kazneni zakon uđe i isticanje zvijezde petokrake koja je u Domovinskom ratu bila simbol zločinaca koju su ponosno tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku nosili krvnici Veselin Šljivančanin i Ratko Mladić, a danas se s istim znakovljem prijeti duhovnom pastiru i moralnoj vertikali hrvatske današnjice, sisačkom biskupu mons. Vladi Košiću", stoji u priopćenju.

Nakon Košićeva govora u Sisku osvanula petokraka i grafiti Smrt fašizmu – sloboda narodu, Antifa...

Komentara 31

SE
sestrićna
15:29 16.08.2016.

te likove iz antife i radničke fronte finacira sdp našim novcem iz proračuna..udbaški sinovi koji bacaju crvenu boju po hr spomenicima ispisuju po pročeljima zgrada slovo u i svastike po poljudu štiti pravosuđe koje kontrolira partija...oni to više i nee skrivaju..znaju da ih nitko neće privoditi niti im suditi..

Avatar dpejakovic
dpejakovic
15:37 16.08.2016.

Neka odu upitati sisačke antife: Igor Čičak, Stanislav Radičanin, Marko Vuksanović, Ivan Radanović, Marko Krička i drugi. Na žalost novinar koji je ovo napisao jako dobro zna tko su ti ljudi.

DU
Deleted user
15:54 16.08.2016.

Kako su samo jadni ti potomci sumskih bandita ......oni bi silom htjeli sprijeciti da na vidjelo izidju zlodjela njihovog velikog vodje i zlocinacke im partije.......al djabe krecite ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije