Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
91 -1°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • franjo:

  Jedan je temelj a to je domovinski rat a sve ostalo je sluge drugima. Ostavite se tog Tzv.antifašizma jer u to nitko ne vjeruje osim još nekolicine komunističkih šumskih razbojnika i diktatora.

 • Avatar Ernest_Fulir
  Ernest_Fulir:

  Teza da Hrvatska počiva na antifašizmu je cista floskula, ako antifašizam interpretirate onako kako se u Hrvatskoj to radi od 1945.Povjesničar Norman Davies, u svojoj knjizi Europe at War 1939–1945: No Simple Victory argumentira da antifašizam nije koherentna politička ideologija ... prikaži još!a već prije "prazna kutija", i čisti "politički igrokaz" stvoren od Josifa Visarionoviča Staljina, te proširen Sovjetskom propagandom u pokušaju da se stvori dojam da će se zapadni demokratski lideri, u pridruživanju SSSR-u na platformi protiv fašizma, politički suglasiti sa komunizmom i "diktaturom proletarijata". Sir Winston Churchill jedini nije nasjeo na Staljinov trik, dok su ostali zapadni lideri uglavnom uletjeli u zamku. Da je Churchill bio u pravu, pokazalo se kad je sovjetski "antifašizam" pokazao svoje pravo lice u Molotov-Ribbentrop paktu u kojem su SSSR i Treći Reich dogovorno koordinirali agresiju nad Istočnom Europom. Možete li danas reći o Churchillu da je fašist? Sigurno ne. Ali čovjek je odbio biti "antifašist" onako kako je to postavio Staljin. Antifašizam, dakle, nije ni komunizam, ni socijalizam, ni SKJ, ni SKH, ni SDP, ni Josip Broz, ni Ivica Račan, ni Zoran Milanović a najmanje Bernardic. Antifašizam je etička vrijednost čovjeka bez obzira na vjeru ili političko usmjerenje. Vjernik može biti antifašist (antifašističke vrijednosti su tek manji podskup vrijednosti npr. katoličanstva). Desničar može biti antifašist. Konzervativac može biti antifašist.

 • josip.pivar11:

  Kaj se stalno mučite s tim antifašizmom. Pa u Hrvatskoj ne može biti antifašista kad nema niti fašista. A to što se ovim lijevima priviđaju fašisti malo je teža bolest iz obiteljskog nasljeđa.

Još iz rubrike Vijesti

Stožer neće mijenjati aktualne epidemiološke mjere do 31. siječnja
KORONAVIRUS

Markotić: Cijepilo se 46 tisuća građana, a kod popuštanja mjera treba biti oprezan

Petrinja: Izjave nakon sastanka Stožera za sanaciju posljedica potresa
'Vjerovao sam da će to biti darovano'

Žinić ne vidi ništa sporno: 'Dobio sam trećinu kuće u Marinbrodu i vjerojatno neću imati pravo na ovu'

3
U Dubrovniku zalepršale prve snježne pahulje
OPREZNO U PROMETU

FOTO Snijeg pada i u Dubrovniku, zimske službe na terenu

2