Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predviđanja

Telefonom ćemo plaćati 10 puta više

'04.09.2013., Zagreb - Glumac Filip Jurcic u Cvjetnom centru je promovirao novu uslugu mZabe, placanje putem aplikacije i koda. Zasada se moze placati u poslovnicama Konzuma i Tiska.  Photo: Goran Jak
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
16.01.2015.
u 11:45

U ovoj godini bit će prodano 1,35 milijardi pametnih telefona, a u izdavaštvu dominirat će tiskane knjige, oko 80%, tvrde u Deloitteu

Iako mobilni novčanik još neće zamijeniti tradicionalni, plaćanje pametnim telefonima u trgovinama u ovoj će godini dostići rast veći od 1000% u odnosu na lanjsku godinu, tvrdi se u Deloitteovu 14. izdanju Globalnih predviđanja u TMT sektoru. Prema riječima Ivice Perice, direktora Deloitteova Odjela za poslovno savjetovanje, u 2015. bit će riješeni svi ključni preduvjeti i zahtjevi kojima će se olakšati plaćanje pametnim telefonima uz jednostavnu zaštitu.

U ovoj godini, tvrdi se, bit će prodano i 1,35 milijardi pametnih telefona, no više od milijarde kupit će oni koji već posjeduju jedan takav, dok će u svijetu izdavaštva i dalje dominirati tiskane knjige, s udjelom od 80% u ukupnoj prodaji knjiga, mjereno u dolarima i broju prodanih primjeraka. To treba zahvaliti mladima u dobi od 18 do 34 godine, koji su, kako se tvrdi, tiskanoj knjizi privrženi kao i njihovi roditelji i spremni su za njih i platiti.

Poduzetnici će pak prednjačiti u primjeni novih tehnologija kao što su trodimenzionalni (3D) ispis, bežične naprave za internet te dronovi (bespilotne letjelice na daljinsko upravljanje) za civilne potrebe. Broj kućanstava sa širokopojasnim internetom globalno će porasti za oko 2%, na 725 milijuna kućanstava, kazali su u Deloitteu.

>> Kupiš kruh ili novine i platiš – mobitelom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije