Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Tele2 sa svojim korisnicima donira više od 60 tisuća kuna Hrvatskom Crvenom križu

Tele2
22.04.2020.
u 12:43

Hrvatski Crveni križ namijenit će donaciju za kupovinu i distribuciju paketa hrane pod nazivom „Vaš dar za pravu stvar“ najugroženijim skupinama društva

Tele2 i njihovi korisnici udružili su snage i u posebnoj donatorskoj akciji prilikom online kupovine bonova prikupili više od 60 tisuća kuna koje će Tele2 donirati Hrvatskom Crvenom križu. Zahvalili su se tako hrabrim volonterima HCK-a na njihovoj nesebičnosti i velikom trudu dok proteklih tjedana neumorno obilaze i pomažu ugroženim i nemoćnim građanima diljem Hrvatske zbog posljedica pandemije koronavirusa, a i potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu.

Hrvatski Crveni križ donaciju će namijeniti za kupnju i distribuciju paketa hrane osobama lošijeg socijalnog stanja, starijim i nemoćnim osobama, samcima ili obiteljima s nižim primanjima, kao i korisnicima pučkih kuhinja i socijalnih samoposluga društava Crvenog Križa na području cijele Hrvatske. Paket pod nazivom „Vaš dar za pravu stvar“ sastoji se od prehrambenih namirnica za dvije osobe kao što su sol, brašno, ulje, šećer, riža, tjestenina i slično, a koje su količinski dostatne za dva tjedna.

„Iznimno cijenimo svaku pomoć i donaciju u ovim teškim okolnostima. Velik je broj naših sugrađana koji nisu u mogućnosti otići u nabavku ili oskudijevaju u svakodnevnim potrepštinama, pa im je ključna naša pomoć. Istovremeno, epidemija zarazne bolesti znači da moramo dodatno paziti na zdravstvenu sigurnost naših volontera kako bi očuvali njihovo zdravlje, ali i zadržali kontinuitet u pomoći štićenicima jer većina njih gotovo da ovisi samo o posjeti naših volontera i pomoći Hrvatskog Crvenog križa. Zahvaljujemo svim korisnicima Tele2 koji su odabrali donaciju pogodnosti HCK-u te Tele2 na inicijativi i udvostručavanju iznosa“, poručuje Katarina Zorić, glasnogovornica Hrvatskog Crvenog križa.

Naime, prilikom online kupnje bona korisnici Tele2 mogli su birati između bonus kuna, megabajta ili donacije navedene pogodnosti. Primjerice, ako je korisnik kupio online bon u iznosu od 110 kuna i odabrao donaciju Hrvatskom Crvenom križu, na korisnikov račun nadoplaćeno je 110 kuna, a Tele2 je Hrvatskom Crvenom križu donirao ukupno 50 kuna – od kojih je 25 kuna u korisnikovo ime, a 25 kuna u ime Tele2. Akcija je trajala od 1. do 15. travnja za kupnju bona u webshopu ili na korisničkom portalu Moj Tele2.

„Hvala svim našim korisnicima za sudjelovanje u donaciji. Solidarnost i pomoć mogu se pokazati i u najmanjim djelima, ali najvažnije je da zajednički činimo više. Sigurni smo da donacija ide u prave ruke jer volonteri Hrvatskog Crvenog križa uvijek daju svoj maksimum u pomoći najpotrebitijim sugrađanima. Nevjerojatne okolnosti koje su snašle društva diljem svijeta pokazale su važnost društvene odgovornosti kompanija i iznimno nam je drago što smo i ovom inicijativom pokazali naše razumijevanje prema zajednici u kojoj poslujemo“, zaključuju iz Tele2.      

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije