Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija

Tekstovi Mirka Galića iz Obzora objedinjeni u knjizi '50 godina poslije'

Promocija knjige Mirka Galića "50 godina poslije"
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/23
12.04.2019.
u 17:34

– Mirko Galić nije samo kroničar stvaranja bolje Europe ili hrvatske demokratske preobrazbe, on je i njezin izravni akter koji se borio onim što je najbolje znao – pisanom riječju – rekao je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić

Pedeset godina poslije”, knjiga novinara Mirka Galića, predstavljena je danas u knjižnici Bogdana Ogrizovića. Riječ je o tekstovima koje je Mirko Galić objavljivao u subotnjem prilogu Večernjeg lista Obzor, čiji je dugogodišnji suradnik.

Knjigu je predstavio glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, koji je istaknuo kako Mirko Galić spada u skupinu profesionalnih teškaša koji su svoju karijeru gradili poštujući standarde struke i mijenjajući medije u kojima su radili nabolje.

Pogledajte video s predstavljanja:

– Mirko Galić nije samo kroničar stvaranja bolje Europe ili hrvatske demokratske preobrazbe, on je i njezin izravni akter koji se borio onim što je najbolje znao – pisanom riječju – rekao je Klarić. Podsjetio je da je Galić svojih 50 godina u novinarstvu proveo u dvije države, a između dviju država i dvaju sistema doživio je i rat, no u svemu je, ističe Klarić, zadržao široke poglede koji se vide kroz njegove slojevite tekstove.

– U poplavi svih vrsta populizama, pa i medijskog, Galić je utočište čija odmjerenost i smirenost, začinjena intelektualnom hrabrošću, prkosi svim oblicima histerije i iracionalnosti – kazao je.

Urednik Obzora Goran Gerovac, ujedno i urednik Galićeve knjige za čiju je naslovnu ilustraciju zaslužan Milan Trenc, kazao je da je ovaj posao jedan od najpretencioznijih literarnih činova koji mu je dodijeljen budući da uređivati Galićevu knjigu znači “suspregnuti vlastitu taštinu da prenadobudnim intervencijama pretjerano ne uspije unerediti autorove pomno odabrane misli”.

– Kolegica Vesna Šaško i ja, uređujući Večernjakov Obzor, imamo nepisani ritual vezan uz Mirkove tekstove i iščitavanje svakog pristiglog završavamo neminovnom konstatacijom: opet je to Mirko sjajno napisao – otkrio je Goran Gerovac.

Promocija knjige Mirka Galića "50 godina poslije"
1/23
Ključne riječi

Komentara 6

Avatar rubinet
rubinet
19:00 12.04.2019.

Osim što je intelektualni div,makar prema članku, dotični je i dobar gospodarstvenik. Citiram Agrokorovu glasnogovornicu Anju Linić: 'Mirko Galić od 1. siječnja 2013. zaposlen je u Agrokoru na poziciji savjetnika Predsjednika". Svestran čovjek.

PR
prajdali100
18:50 12.04.2019.

O Mirku Galiću ne mislim ništa dobro.Hvala.

BA
bakulušić
19:03 12.04.2019.

Da je provedena lustracija, Galić bi bio "kapitalac".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije