Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepopravljiv

Tek izašao iz zatvora, pa ponovo uhićen jer je pokušao ubiti radnika Čistoće

sjekirom razbijao čistoća radnik sjekira
Foto: Facebook
29.04.2020.
u 14:03

Mario Horvat (40) je dugogodišnji znanac policije i pravosuđa, a "poznat" je postao kada je prije dvije godine sjekirom razbijao izloge po Zagrebu

Tek što je izašao iz zatvora, opet je u njemu završio. Događa se to ponekad kad se osoba sumnjiči za više djela počinjenih u različito vrijeme, a istražni zatvor joj se može odrediti samo jednom. Pa su istražitelji odlučili biti strpljivi. I lukavi.

A kako izgleda to kad su tužitelji lukavi, na svojoj je koži osjetio Mario Horvat (40) koji je utorak pušten iz zatvora, no odmah po puštanju je ponovo u njemu završio. Njega se sumnjiči za teški pokušaj ubojstva radnika Čistoće Josipa Smiljanića (35).

Riječ je o događaju koji se zbio koncem siječnja, kada su Smiljanić i njegove kolege zatekle Horvata dok je provaljivao u vozila, a ovaj je pucao prema njima te je Smiljanića teško ranio. Potom je pobjegao, no za njim je potrčao jedan građanin koji ga je sustigao i zadržao do dolaska policije.

Ispostavilo se tada da je za Horvatom u vrijeme tog događaja bila raspisana sudska tjeralica. Kako mu je ranije zbog djela iz općinske nadležnosti bio određen pritvor, Horvat je ekspresno završio u Remetincu u kojem je bio do utorka.

Tada je pušten na slobodu, u kojoj nije dugo uživao jer su ga policajci uhitili po nalogu ŽDO-a Zagreb, koje ga sumnjiči za pokušaj teškog ubojstva. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega te opasnosti od ponavljanja djela.

Inače, Horvat je dugogodišnji znanac policije i pravosuđa, pa je postao "poznat" kada je prije dvije godine sjekirom razbijao izloge po Zagrebu, a taj njegov "pothvat" zabilježile su nadzorne kamere nekoliko zlatarni. Događalo se to tijekom 2018., a izloge je razbijao kako bi krao zlatninu.

Osim toga, kazneno je prijavljen i jer je 18. veljače 2019. nazvao svoju liječnicu opće prakse. Tražio ju je da mu prepiše metadonsku terapiju, a kada je ona to odbila, zaprijetio joj je:
-Sačekat ću te vani i upucat ću te!

Zbog te prijetnje u pritvoru je bio tri mjeseca, a iz zatvora je pušten 10. svibnja 2018. godine. No nije se odazivao pozivima na rasprave, pa je za njim 31. studenog 2019. raspisna tjeralica. U međuvremenu su protiv njega podignute dvije optužnice, a sve se to razotkrilo kada je početkom 27. siječnja pucao na djelatnike Čistoće.
Horvat je inače ovisnik, a prema vještacima, pokušava na sve moguće načine utažiti svoju ovisničku glad pa ne spreže ni pred čim.

Komentara 2

NL
ne__lupetaj
22:14 29.04.2020.

Zar nije logicnije tog tipa provjerit da li je otporan na metke, nego stalno opterecivat porezne obveznike sa tim tipom?

DU
Deleted user
15:15 29.04.2020.

Sad ga treba opet pustiti da se brani sa slobode, a za godinu dana kada prorade sudovi pokrenut desetogodišnju sapunicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije