Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon napada na veleposlanstvo

Teheran: Rijad iskoristio incident kao izgovor za razbuktavanje napetosti

prosvjednici, Iran, Nimr al-Nimr
Foto: Reuters/PIXSELL
04.01.2016.
u 09:39

Iranski prosvjednici napali su i zapalili jučer saudijsko veleposlanstvo pošto je Rijad pogubio šijitskog klerika. Rijad je nakon toga povukao svoje diplomate iz Irana i naredio iranskim diplomatima da napuste Saudijsku Arabiju.

Saudijska Arabija iskoristila je napad na svoje veleposlanstvo u Teheranu kao izgovor za razbuktavanje napetosti, priopćilo je danas iransko ministarstvo vanjskih poslova u odgovoru na saudijski prekid diplomatskih odnosa s Iranom dodajući da je Teheran predan pružanju zaštite stranim diplomatskim misijama.

Iranski prosvjednici napali su i zapalili jučer saudijsko veleposlanstvo pošto je Rijad pogubio šijitskog klerika. Rijad je nakon toga povukao svoje diplomate iz Irana i naredio iranskim diplomatima da napuste Saudijsku Arabiju.

"Iran... je predan pružanju zaštite diplomatskim misijama na temelju međunarodnih konvencija. Međutim, Saudijska Arabija...  je iskoristila taj incident kao izgovor za razbuktavanje napetosti", rekao je glasnogovornik ministarstva Hosein Džaberi Ansari u izjavi koju je prenijela televizija. 

>> Saudijska Arabija objavila prekid odnosa s Iranom 

>> Saudijci smaknuli 47 osoba, među njima i šijitskog šeika

Komentara 1

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
12:30 04.01.2016.

Vehabijski teror se bahati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije