Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB S GRADONAČELNIKOM

Tedeschi mlađi o incidentu: Nisam ni znao da je u tom autu bio i Bandić

Zagreb: Superkup ABA lige, KK Cedevita Olimpija - KK FMP
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
21.07.2020.
u 19:21

Isto tako tvrdi kako nije niti znao tko se nalazio u Peugeotu 208, odnosno da nije niti vidio zagrebačkog gradonačelnika, a Roberta Ljutića nije prepoznao

Vidite da je gradonačelnik živ i zdrav, pojedinačni bedak na ulici neće me smetnuti da radim svakodnevno. Gradonačelnik je živ i zdrav, a uskoro će bolje i govoriti – hrabro i samouvjereno prokomentirao je zagrebački gradonačelnik u utorak priču koju je objavio tjednik Nacional, a u kojoj se navodi kako je Emil Tedeschi mlađi prijetio Milanu Bandiću te mu obijesnom vožnjom ugrozio život.

Incident se prema kaznenoj prijavi koju je protiv sina jednog od najpoznatijih hrvatskih poduzetnika i vlasnika Atlantic grupe Emile Tedeschija podnio Milan Bandić, zbio 11. srpnja između 19 i 20 sati na zagrebačkom Gornjem gradu. Sve je krenulo između Ksaverske i Medvedgradske ulice dok se Bandić sa svojim suradnikom i nekadašnjim tjelohraniteljem Robertom Ljutićem vozio u Peugeotu 208, inače vlasništvu Ljutićeve supruge. Tada im je u crnom Mercedesu G-klase, izgledom inače dosta robusnom terencu, prišao Emil Tedeschi i navodno počeo vrijeđati gradonačelnika govoreći mu da je klošar, da je uništio grad...

Prema jednoj od verzija priče Milan Bandić koji je sjedio na suvozačkom mjestu se tada nagnuo kroz prozor i Tedeschiju rekao: „Što ti je mulac, što hoćeš“. Nakon te prepirke Ljutić i Bandić su krenuli dalje, a Tedeschi ih je, navodi se u kaznenoj prijavi, prestigao vozeći gotovo 100 kilometara na sat, te zatim vozio ispred njih naglo kočeći dok je istovremeno išao iz trake u traku nedajući im da ga prestignu. Nakon toga se Tedeschi udaljio od Peugeota u kom su bili Bandić i Ljutić, ali se nedugo nakon ponovno pojavio iza njih i agresivno nastavio voziti svega nekoliko centimetara od njihovog vozila.

- Gradonačelnik je rekao da skrenemo na parkiralište restorana Gračanka, što sam i učinio. Ja sam ostao u vozilu, a gradonačelnik je ušao u restoran. Onaj Mercedes se opet pojavio nakon par minuta, usporio je dok je prolazio kod restorana, ali kada je vidio da više nema gradonačelnika na suvozačkom mjestu stao je na gas i nastavio dalje – naveo je Ljutić u kaznenoj prijavi, u kojoj je isto tako istaknuo kako je Milan Bandić zbog cijelog događaja bio vidno uznemiren i uplašen.

Ipak, da podnese kaznenu prijavu trebala su mu puna četiri dana, a to je odlučio učiniti nakon što je potražio liječničku pomoć jer navodno gotovo uopće nije spavao zbog navedenog događaja. Protiv Emila Tedeschija mlađeg, kojeg su on i njegov suradnik prepoznali s obzirom da se ipak radi o donekle medijski eksponiranoj osobi, podnijeli su prijavu zbog obijesne vožnje i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sam Emil Tedeschi događaj nije želio previše komentirati, tek je poručio kako se radilo o „uobičajenoj svađi u prometu kakve se događaju svakodnevno“ te da joj zbog toga ne bi želio pridavati prevelik značaj. Isto tako tvrdi kako nije niti znao tko se nalazio u Peugeotu 208, odnosno da nije niti vidio zagrebačkog gradonačelnika, a Roberta Ljutića nije prepoznao. Tko je u svemu ovome u pravu, a tko u krivu, doznat će se u daljnjem postupku nakon što Općinsko državno odvjetništvo odluči hoće li ili neće odbaciti kaznenu prijavu.

Ključne riječi

Komentara 22

ZA
zagabria5
19:35 21.07.2020.

Nije znao da je Bandić unutra a prigovarao mu je što je napravio od grada. 'Bivši sadašnji igrači' da se tako izrazim misle da je država i dalje njihova

DU
Deleted user
19:43 21.07.2020.

Tatin sin

MA
MANTIC
21:28 21.07.2020.

Tatin sinčić s terencem po Zagrebu i pri tom da mu neki Peugeot 206 smeta u prometu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije