Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
3 6°C
 • Avatar navijač
  navijač:

  Koliko je tek zakona svjesno prekršio Riječki gradonačelnik i policja grada Rijeke skrivavši pijanu SDP- ovku pročelnicu , koja je izazvala prometnu nesreću (istina "nesvjesno") , i pobjegla s mjesta nesreće? Kasnije je zbog i toga autom ubila nedużnog. čovjeka ... prikaži još!ovjeka i opet su je skrivali dok nisu novinari objavili ime. Zato gad Obersnel kao ni ostali SDP- ovci u gradskoj policiji itd... Nikada nisu prozvani da daju ostavke. Ovdje se i iz aviona vidi o čemu je riječ. Propala vam je jugoslavija bjednici.

 • mica1111:

  ...evo još jednog veleučenog članka...ovdje se radi o HITNOJ pomoći...i tu već sama riječ govori da je nešto žurno,urgentno,situacija kad je ugrožen ljudski život,a to znači da je i čovjek u smrtnoj opasnosti.Zadatak je hitne intervencije da se na licu ... prikaži još! mjesta pacjentu pruži pomoć koja će ga održati na životu i što prije prevesti do bolnice,gdje mu onda predstoji detaljna obrada.Kako se ovdje vidi mi već imamo obučene bolničare i sestre u timovima 2 koji se samo ne zovu paramedikusi,i djeluju u okviru onoga što im propisi dozvoljavaju.Očekivati da je hitna supermen koji dolazi u svuda i u svim prilikama je neralno,još manje da će svakog spasiti.Uostalom naša hitna je u EU prosjeku.Da može bolje,zasigurno,al da je toliko loše kako novinari prikazuju je samo stvar političkih opcija.

 • crocro:

  Mogu se donositi propisi ovakvi ili onakvi. Zašto se sve mora preslikavati iz zemalja koje su ukinule nazočnost lioječnika pri intervenciji hitne pomoći. Sestre, razni tehničari i ostali članovi ekipe hitne pomoći, ipak nisu liječnici i nisu završili medicinski fakultet ... prikaži još! i stručne specijalizacije a samim time nemaju dovoljno znanja za prepoznavanje stanje pacijenta kojem treba pružiti hitnu medicinsku pomoć. I što ako oni odluče da pacijent mora u bolnicu i time se izgubi 15-20 minuta što u nekim okolnostima može biti odlučujuće za život ili smrt pacijenta. A da je u ekipi bio liječnik mogao je na mjestu poduzeti mjere za spas pacijenta. Dakle, hitna medicinska služba ne može se definirati kao takva bez liječnika. U tome je suština hitne službe, da u timu ima liječnika koji pruža prvu pomoć, nikakvi medicinski tehničari ili medicinske sestre. U krajnosti medicinske sestre i tehničari ne bi mogli biti odgovorni za ne daj Bože, smrt pacijenta. Oni nisu educirani na nivou liječnika. Pacijenti zaslužuju pregled liječnika. Ali problem je u nečemu drugome. Nema liječnika! A zašto nema liječnika? Zato što odlaze u druge zemlje. A zašto odlaze u druge zemlje? Zato je su tamo adekvatno stimulirani za svoj rad. A zašto kod nas nisu adekvatno stimulirani za svoj rad kako bi ostali u svojoj zemlji? E, tu nemam odgovor. Možda i zbog toga što netko prosuđuje da neka druga zanimanja ili političke pozicije zaslužuju veće plaće od liječnika od kojih nam ovisi život. Zato nedostaje liječnika.

Još iz rubrike Vijesti

Ilustracija
OČEKUJE SE JOŠ 256

Iz Sirije i Iraka u BiH se vratilo devet opasnih terorista ISIL-a

Četvorka za mir: Čelnici Rusije, Francuske, Njemačke i Ukrajine – Putin, Macron, Merkel i Zelenski – susreli su se jučer u Parizu kako bi dogovorili kraj petogodišnjeg rata na istoku Ukrajine
Mirovni skup kod Macrona

Putin i Zelenski na prvom susretu pred kamerama bez osmijeha i rukovanja

Tuđman i Todorić osim protokolarnih, nisu imali drugih poveznica, tvrde Tuđmanovi suradnici i navode privatizaciju Jamnice kao primjer transparentnosti
Pretvorba i privatizacija

Tko je opljačkao Hrvatsku: komunistički direktori ili rodijački kapitalizam HDZ-a?

31