Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
testovi pokazali

Tea se otrovala drogom MDMA, bračni par Nikić uzimao i kokain

'jpg.2'
Foto: ''
1/3
14.11.2012.
u 12:00

Josip Nikić napušio se i otišao spavati. Njegova supruga Mateja i Tea Drakulić ostale su same te su namrvile dva grama droge. Tei je nešto kasnije klonula glava

Tea Drakulić (20) otrovala se sintetičkom drogom MDMA. Pokazala je to obdukcija kojom je razriješen misterij smrti brucošice na zagrebačkom Laništu prije mjesec dana. Radi se o vrlo opasnom opijatu, osnovi za ecstasy, koji se zbog jačine ne konzumira šmrkanjem nego lizanjem. U Zavodu za sudsku medicinu MDMA pronašli su, doznajemo, u Teinoj kosi, što znači da ga nije uzela prvi put, već ga je konzumirala najmanje tri do četiri tjedna.

Podsjetimo, nakon njezine smrti bračni par Mateja i Josip Nikić uhićen je zbog posjedovanja droge koja je nađena u njihovu stanu i davanja opijata nesretnoj djevojci s kojom su se družili zadnjih nekoliko mjeseci. Njima je u krvi i mokraći također pronađen MDMA, s time da su testovi pokazali da je Mateja konzumirala i kokain i tablete, a Nikić je uz MDMA u sebi imao kokain i marihuanu. On je još u pritvoru, a Mateja je puštena da se brani sa slobode.

Zabava iznenađenja

Ta sestra bivše misice Stefany Hohnjec i sin bjelovarskog tajkuna Blage Nikića u tužiteljstvu su odmah poslije uhićenja ispričali jednaku priču, a ona glasi ovako. Mateja je te kobne subote slavila 25. rođendan. Cijeli dan proveli su kod Josipovih roditelja, da bi predvečer svratili do Teina stana, koji se nalazi u istom hodniku zgrade na Laništu. U jednom trenutku Tea i Josip nakratko su svratili do stana Nikićevih kako bi Mateji, na Teinu inicijativu, priredili zabavu iznenađenja. Stan su ukrasili balonima, zapalili svijeće, a na maloj zabavi osim Tee Drakulić i bračnog para, bila je i Teina maloljetna sestra s dečkom. Nakon što su nazdravili pićem, Teina sestra je s dečkom otišla kući, dok je "napušeni" Josip, kako je iskazivao, otišao u sobu spavati. Bila je to, rekao je, za njih uobičajena večer. Kada su ostale same u dnevnoj sobi, kako je istražiteljima rekla Mateja Nikić, ona i Tea razmrvile su dva grama MDMA, koji je donijela Tea Drakulić, i konzumirale ga.

Gledale su televiziju kada je u jednom trenutku Tei na kauču klonula glava. Mateja ju je pokušala probuditi, no kako nije uspjela otišla je po Josipa, koji je Teu polijevao vodom da dođe k sebi, a na kraju ju je odnio u njezin stan u kojem živi s mlađom sestrom. Ta je maturantica u 23.55 nazvala hitnu pomoć i obavijestila roditelje koji žive u stanu na katu iznad njih. Otac ju je pokušao oživjeti, ali nije uspio.

Tein otac je u iznimno emotivnom govoru na ispraćaju u krematoriju rekao da je bila anđeo koji je odmalena "trčao prema tužnim ljudima kako bi ih utješio." Posjećivala je djecu u domu za siročad, a jedino čime se u životu htjela baviti bila su djeca, radi čega je ljetos upisala Pedagošku akademiju.

Za Teu samo tople riječi

Od Želimira Čečure, ravnatelja XIII. gimnazije koju je pohađala, do konobarice u kvartovskom kafiću za Teu svi imaju tople riječi. Opisuju je kao dragu curu, a koliko je ta djevojka bila voljena jasno je pokazao i broj ljudi, njih oko tri tisuće koji se pojavio na ispraćaju. Protiv spaljivanja tijela pobunio se Nikićev odvjetnik Hrvoje Korša, koji je na Županijski sud poslao zahtjev kojim je zatražio da se sa spaljivanjem pričeka bude li potrebno novo vještačenje, no njegov je zahtjev odbijen.

Mateja je kao maloljetnica osuđena na godinu dana maloljetničkog zatvora. Prije dvije godine osuđena je zbog krađe na tri mjeseca zatvora, odnosno godinu dana uvjetno, a 2004. zbog zloporabe droga. Josip Nikić je pak već odgulio sedam godina zatvora zbog tri pokušaja ubojstva.

>> Umrla na zabavi: Matea Hohnjec puštena, a suprug ostao u pritvoru

Komentara 21

MD
Mdafaka
13:03 14.11.2012.

Opet se štiti imidž nekih moćnika. Neka se jasno i glasno kažem, MDMA je Ectasy !!!

SE
sestrićna
13:36 14.11.2012.

teško je dokučiti ko se ovdje napušio...

AA
Aartur
12:52 14.11.2012.

Tri pokušaja ubojstva, po danu kokain i MDMA, navečer marihuana - to je psihopat i tempirana bomba kojemu je potrebno odvikavanje i poduži psihijatrijski tretman u zatvorenoj ustanovi, pitanje je samo vremena kad će opet "puknuti" i ubiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije