Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sud odlučio

Talijanskom svećeniku devet godina zatvora zbog pedofilije

svećenik
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL, Arhiva
03.05.2012.
u 13:57

Don Riccardo Seppia, prema optužnici, dirao je ministranta, nudio drogu maloljetnicima u zamjenu za seks i davao drogu prijatelju Emanueleu Alfanu

Sud u Genovi osudio je svećenika Riccarda Seppiju, bivšeg župnika u Sestri Ponenteu na devet godina, šest mjeseci i 20 dana zatvora te plaćanje 28 tisuća eura zbog pedofilije.

Don Seppia već se godinu dana nalazi u zatvoru gdje je čekao proces, a danas ga je sutkinja Roberta Bossi osudila zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika i navođenja maloljetnika na prostituciju te zbog pokušaja davanja droge maloljetniku. Tužitelj Stefano Puppo tražio je da se Seppiju kazni sa 11 godina i 8 mjeseci zatvora. Seppijin branitelj Paolo Bonanni tražio je, dakako, oslobađanje župnika od optužbi.

Don Riccardo Seppia, prema optužnici, dirao je ministranta, nudio drogu maloljetnicima u zamjenu za seks i davao drogu prijatelju Emanueleu Alfanu.

Prije negoli se sud povukao na vijećanje, don Seppia zatražio je oprost za “moralno neprikladno ponašanje”. Njegov je odvjetnik objasnio da to ne znači priznanje krivnje.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
14:42 03.05.2012.

zar je mogućr da su osudili . očito da je običan pop

KR
Kristina123
17:36 03.05.2012.

sve koji to rade treba osuditi bili oni popovi ili ne. A Crkva ovakve stvari ne smije prikrivati..

CR
Crollywood
20:21 03.05.2012.

To! Razglasite tu presudu urbi et orbi,da se čuje što se događa sa svećenicima koji se tako sramotno ogriješe o slovo zakona. Ova kazna Crkvi dugoročno može donijeti samo dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije