Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
La Repubblica

Talijansko tužiteljstvo sumnjiči Vatikansku banku za pranje novca

Novac
Arhivska fotografija
01.06.2010.
u 16:00

Pravosuđe je otkrilo da Vatikanska banka upravlja računima talijanskih ustanova bez naziva, identificiranih jedino oznakom IOR.

Talijanski dnevnik La Repubblica piše kako talijansko pravosuđe sumnjiči Zavod za religijska djela (IOR), znanog kao Vatikansku banku, za umiješanost u pranje novca, a rimsko tužiteljstvo otvorilo je istragu.

Zavod za religijska djela upravlja računima vjerskih redova i katoličkih udruga. Prema pisanju talijanskog dnevnika, deset talijanskih banaka, među kojima i najveće poput Intesa San Paola i Unicredita, također su pod budnim okom tužitelja.

Pravosuđe je otkrilo da Vatikanska banka upravlja računima talijanskih ustanova bez naziva, identificiranih jedino oznakom IOR.

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
16:21 01.06.2010.

Isus zna umnožit novčanice kao što zna umnožit ribe.

Avatar deziderij
deziderij
16:21 01.06.2010.

Ma to nije istina. Gdje bi to oni ? Katolici od formata. Od Borgia pa do danas svijet je zaluđen. Ne samo vjerski i ne samo katolici vjernici. A u pozadini svake vjere, u pozadini svakog rata, svake međunarodne zavjere, biznisa svake vrste, uvijek i uvijek je profit - novac i zarada. Cijeli svijet se vrti oko love i sve je podređeno lovi i oni koji vjeruju u ideale, vjeruju u šuplje priče. A sve priče, od onih najobičnijih svakodnevnih, pa sve do političkih priča i onih o vjeri i Bogu, sve su s profitom u pozadini. Samo mi često nismo u stanju dokučiti čiji i koliki su interesi pojedinih grupacija i to je prava istina i surova stvarnost ovoga svijeta.

OB
-obrisani-
16:14 01.06.2010.

Očito pedofilske afere nisu bile dostatne protukatoličkim snagama, nisu dovoljno uzdrmale Crkvu pa im je nužan sad i financijski udar. Bagra (treba li reći koja, čije su banke ???) jako dobro zna da je dovoljno pustiti glasine kroz (svoje!!!) medije kako bi uništili bilo koju banku. Nijedna banka ne može odoljeti navali štediša, čak ni da ih dođe tek 10% jer u bankama tog novca - NEMA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije