Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
49 milijuna eura

Talijanski vrhovni sud potvrdio zapljenu novca Lige

Matteo Salvini
Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS/PIXSELL
07.08.2019.
u 14:45

Sud u Rimu je u utorak navečer presudio da je slučaj protiv bivšeg šefa Lige Umberta Bossija i bivšeg rizničara stranke Francesca Belsita otišao u zastaru, ali da se konfiskacija novca mora provesti

Talijanski Kasacijski sud potvrdio je u srijedu zapljenu 49 milijuna eura od krajnje desne stranke Liga zbog 10 godina starog korupcijskog skandala te će stranka ministra Mattea Salvinija morati taj iznos vratiti državi.

Sud u Rimu je u utorak navečer presudio da je slučaj protiv bivšeg šefa Lige Umberta Bossija i bivšeg rizničara stranke Francesca Belsita otišao u zastaru, ali da se konfiskacija novca mora provesti.

Prema presudi nižeg suda u Genovi u rujnu 2018., Liga će 49 milijuna eura moći isplatiti u ratama tijekom narednih 75 godina.

Bossi i Belsito su se žalili na presudu za prevaru, prema kojoj su novac stranke koji su dobili od države koristili za privatne troškove od 2008. do 2010.

Stranka se u vrijeme kada je skandal izbio zvala Sjeverna liga.

Sadašnja Liga, u vladajućoj koaliciji s protusistemskim Pokretom 5 zvijezda, postala je pod vodstvom njezinog čelnika i ujedno zamjenika premijera Mattea Salvinija najpopularnija stranka u Italiji.

Nakon što su Bossi i Belsito proglašeni krivim za prijevaru, suci i dalje istražuju je li novac ilegalno prebačen u inozemstvo kako bi se izbjeglo njegovo pronalaženje, no Salvini to opetovano opovrgava.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Viktor999
Viktor999
15:38 07.08.2019.

Liga raste a Salvini je idući talijanski premijer, crvenim sucima i ostalim NWO potrčkalima usprkos-Bravo Salvini, samo tako!!!

IK
ikbmibm
16:53 07.08.2019.

Salviniju još nije ozbiljno shvatio da mu je drzava bankrotirala, s 129 % minusa u bdp-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije