Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet Lijepoj Našoj

Talijanski premijer Silvio Berlusconi dolazi u Hrvatsku

kosor
Reuters
13.04.2010.
u 10:41

Zbog premijerskih obveza Berlusconi neće moći prisustvovati ni na procesima za razvod braka od supruge Veronice koji je zatražila zbog njegovih preljuba.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi neće moći prisustvovati procesima, pa čak ni brakorazvodnim, jer ima u planu mnoga međunarodna putovanja, među kojima i u Hrvatsku. Berlusconi će najvjerojatnije doći u Hrvatsku u prvoj polovici ove godine i to će biti njegov prvi posjet Lijepoj Našoj.

Berlusconijevi odvjetnici su, pozivajući se na tek prihvaćeni zakon u Parlamentu o legitimnoj spriječenosti dolaska na sud, predstavili brojna premijerova putovanja, a na popisu je i Hrvatska.

Pretrpan raspored

Idućih mjeseci Berlusconi će biti spriječen ne samo sastancima vlade desnog centra, kojoj je na čelu već dvije godine, već i sastancima s drugim državnicima, pa su njegovi odvjetnici na procesu o kupovanju prava za TV tražili da se sadašnje sudsko saslušanje odgodi na 21. ili 28. srpnja.

Do tada su programirani bilateralni sastanci na vrhu s Njemačkom, Turskom i Egiptom, zatim sastanci na vrhu zemalja G8 i G20, susreti s premijerima Libanona i Bugarske te s emirom Kuvajta. Predviđen je i odlazak u Moskvu na obilježavanje završetka Drugoga svjetskog rata, zatim sastanci Europskog vijeća i OECD-a.

Predviđen je posjet Hrvatskoj te sudjelovanje na Mediteranskom forumu. Berlusconijevi odvjetnici Niccolo' Ghedini i Piero Longo načinili su popis tih obveza premijera i predstavili ga sudu u Milanu zatraživši da u tom razdoblju, dakle do 21. ili 28. srpnja, ne budu sazivani sudski procesi. Berlusconi neće moći dolaziti ne samo na procese u kojima je optužen za korupciju ili nelegalno stjecanje televizijskih prava nego i na one brakorazvodne.

Nema vremena ni za parnice za razvod

Ghedini je objasnio kako Berlusconi zbog premijerskih obveza neće moći prisustvovati ni na procesima za razvod braka od dosadašnje, druge supruge Veronice Lario, koja je zatražila razvod zbog njegovih preljuba. Inače, Veronica Lario traži od Berlusconija godišnju alimentaciju od 43 milijuna eura, dok joj je Cavaliere voljan dati "samo" 3,6 milijuna eura godišnje.

Komentara 14

ČO
čombe
12:29 13.04.2010.

Nadam se samo da gospođa ovaj put neće tražiti autogram i da će ipak pokazati malo više samopoštovanja prema sebi a pogotovo prema naciji koju predstavlja ...

MA
magic1960
11:03 13.04.2010.

Evo kako si može jedam mali (doslovce) diktatorčić prilagoditi zakonodavstvo \"po mjeri\". Ali ako si \"mali\" čovjek u Italiji i boli te trbica pa nemožeš na sud onda te pokupe. Ajmo u evropu !

OB
-obrisani-
14:18 13.04.2010.

primjecújen da Balkanci , pisú protiv Berlusconija...(normalno da balkanci, nimaju mora i zíve u partizanskim -filmovima)..., ma da je bilo koji drugi -Premijer Italije,...sigurno bi nam u HR.- \"malo\" visé zagorcíja zívot sa mnogim-pitanjima,..puno visé nego Slovenija, a cák i Sloveniji..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije