Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Talijanski ateisti ne mogu pokrenuti antireligijsku kampanju na autobusima

05.03.2009.
u 11:22

Ateisti u Italiji neće moći pokrenuti kampanju postavljanja antireligijskih plakata na autobuse gradskog prijevoza. Antireligijska kampanja koja je prvo pokrenuta u Londonu, a zatim se preselila u Barcelonu i Washington, u većinski katoličkoj Italiji nije dobila potporu oglašivačkih agencija.

Naime, talijanska Unija ateista, agnostika i racionalista htjela je na autobusima objaviti slogan: "Loša vijest je da Bog ne postoji. Dobra je vijest da vam on ne treba", ali agencije koje oglašavaju na sredstavima javnog prijevoza nisu prihvatile tu ideju.

Talijanski ateisti sad se spremaju otići i na sud.
- Sloboda izražavanja ustavno je pravo koje se rutinski gura ustranu svaki put kada netko želi reći da Bog ne postoji - izjavio je Raffaele Carcano, predsjednik spomenute unije. Članovi i podržavatelji ove akcije prikupili su više od 30.000 eura za kampanju.

Oglašivačke agencije pristale su objaviti samo ublaženi slogan, i to u Genovi. Ublažena poruka ateista postavljena na dva autobusa: "Dobra je vijest da u Italiji živi više od milijun ateista; sjajna je vijest da oni vjeruju u slobodu govora".
(mp)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije