Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODNO!

Talijanska policija zaustavila tenkove za Ukrajinu i vratili ih u vojnu bazu: Razlog je sramotan

Russia's attack on Ukraine continues, in Donetsk region
Foto: Stringer/REUTERS
1/2
29.06.2022.
u 22:22

Transport vozila iz vojne baze Persano u Salernu je bila odgovornost privatne kompanije koja nije imala ispravnu dokumentaciju", naveli su bez da su odbacili navode da je krajnje odredište Ukrajina.

Talijanska policija zaustavila je tri tenka Pzh 2000 i vratila ih jer konvoj tegljača i poluprikolica privatnih tvrtki koje su bile zadužene za njihov prijevoz nisu imale valjane dokumente, javlja talijanska ANSA koja prenosi članak koji je objavio Il Mattino.

Incident se dogodio na naplatnoj kućici Mercato San Severino autoceste A30 Salerno-Caserta.

Spomenuti tenkovi su dolazili iz obližnje vojne baze u Persanu, a za krajnju destinaciju su imali Ukrajinu, tvrde mediji. A osim manjkavosti u dokumentaciji, pokazalo se da jedan od vozača nije bio ovlašten upravljati prijevoznim sredstvom za specijalni teret. 

Nije trebalo dugo čekati na reakciju talijanskog Ministarstva obrane

"Transportna vozila na kojima su bili Pzh2000 su bili upućeni u Njemačku na vojnu vježbu. Transport vozila iz vojne baze Persano u Salernu je bila odgovornost privatne kompanije koja nije imala ispravnu dokumentaciju", naveli su bez da su odbacili navode da je krajnje odredište Ukrajina. 

Tenkovi su vraćeni u vojnu bazu gdje će biti prebačeni na drugi transport i potom upućeni od tamo u Ukrajinu, navode lokalni mediji.

VIDEO: Rusija ne može platiti dugove, a pliva u novcu

Komentara 5

DU
Deleted user
23:30 29.06.2022.

Rusi zauzeli auto put u Italiji?

MI
Mixy
23:06 29.06.2022.

Privatna firma, nema dokumentaciju, vozač koji nema dozvolu za ovakav tip vozila...šta ovde nije jasno???

ST
stomiovotreba
00:34 30.06.2022.

Italijanski tenk - dvije brzine naprijed, cetiri brzine za rikverc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije