Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE PLAĆAJU POREZ

Talijanska mafija zarađuje od droge kao Fiat od prodaje automobila

droga
Foto: Reuters/PIXSELL
02.03.2016.
u 23:17

Tužitelji su izjavili da mafija, koja kontrolira trgovinu drogom u Italiji, godišnje zaradi više od 32 milijarde eura

Talijanski mafijaši zarađuju na trgovini drogom u Italiji toliko novca koliko Fiat zaradi od prodaje automobila, ali s tim da oni ne moraju plaćati visoke poreze, priopćio je danas ured tužitelja za borbu protiv mafije.

Iznoseći procjene UN-ovog Ureda za drogu i zločin, tužitelji su izjavili da mafija, koja kontrolira trgovinu drogom u Italiji, godišnje zaradi više od 32 milijarde eura

U godišnjem izvješću ureda tužitelja za borbu protiv mafije navodi se da je to "kao da glavni nacionalni proizvođač automobila zajedno sa svojim dobavljačima, pružateljima usluga i salonima isplati sve plaće i proizvede sve bez da to zavede u knjige i bez poštivanja propisa, a zatim sve proda i reinvestira bez plaćanja poreza".

"Mala je razlika u tome da je margina profita za trgovce drogom barem 10 puta veća od one bilo kojeg industrijskog proizvođača!."

>> Novčanice od 500 eura mogle bi se povući iz optjecaja zbog mafije

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar nekakav
nekakav
06:56 03.03.2016.

fiat više nije talijanski. glavni centar im je u londonu. tako da o fiatu kao talijanskom ne treba više govoriti. i todorić ima farme u belju, pa nitko ne govori o slavonskom tajkunu. a o mafiji se sve zna. musoliniolini ih je sve pohvatao i zatvorio, a amerikanci 43-e oslobodili. zna se i zbog čega. zbog kontrole nad trgovinom drogom, oružjem. oni surađuju.

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
07:05 03.03.2016.

Ma kaj nasi mediji imaju pisat o talijanskoj mafiji il bilo kojoj drugoj imaju dosta materijala u hrvatskoj samo sute a kaj se tice talijanske mafije pa pozmata je cinjenica da oni bar imaju neki kodeks casti a i obicni ljidi nemaju aa njima probleme dapace vole i pomoci malom covjeku sirotinji pogotovo

BA
barbaizamerike
01:41 03.03.2016.

A cuo sam da imaju I filijalu u splitu sa nekim hrvatom talijanskog prezimena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije