Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve više uplata u treći sektor
Povratak na članak

Talijani sve manje izdvajaju za Crkvu

U poreznim prijavama građani novac usmjeravaju prema trećem sektoru i zdravstvenim istraživanjima

Komentari 4

Avatar neidemdalje
neidemdalje
10:55 11.04.2021.

tog se crkva u hrvatskoj plaši više od nečastivog .. da se vidi pravi broj vjernika..

VL
BF
bf23
14:02 11.04.2021.

Draži mi Lego...dakle,ja kao katolik moram plaćati reket crkvi da ne bi tražili imovinu? Ok,što se može vratiti neka se vrati,što ne može neka se plati,a onda svatko na svoju stranu,pa.da vidimo koliko će to trajati...nemam ništa protiv da se crkva financira,ali se mora znati na što se troši novac,a ja nisam uspio pronaći niti jedno financijsko izvješće koje ostale udruge moraju predati ako misle dobiti novac iz proračuna

VL
PR
prokurator
11:32 11.04.2021.

izdvajaju sve manje za crkvu, kao i u svakoj kolko-tolko normalnoj i modernoj državi... OSIM zna se u kojoj :)

VL
PR
prokurator
11:35 11.04.2021.

jer ipak, nema bilo koja država posebni ugovor sa vatikanom... samo mega-turbo-najkatoličkija država ima tu privilegiju, da se crkvi daje direktno iz proračuna, i nikada se ne dovodi u pitanje taj postotak, kakve god bile krize ili deficiti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.