Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBEZGLAVLJENI TALIBANI

Afganistan potvrdio da je u Pakistanu ubijen mula Mansur

mula Ahtar Mansur
Foto: Reuters
22.05.2016.
u 13:00

Američka vojska je mulu napala bespilotnom letjelicom u subotu prema osobnom odobrenju predsjednika Baracka Obame

Afganistanske tajne službe potvrdile su da je Ahtar Mansur, vođa afganistanskih talibana, ubijen u američkom zračnom napadu u Pakistanu.

Mula Mansur "poginuo je jučer u napadu bespilotne letjelice u ... Balučistanu", na jugozapadu Pakistana, navodi se u priopćenju.

To je prva službena potvrda smrti mule Mansura, koji je vodio talibane od prošlog ljeta kada je objavljena smrt mule Omara, osnivača tog pokreta.

Talibanski militanti prije toga zanijekali su da je njihov vođa ubijen u napadu američkom bespilotnom letjelicom. "Bez temelja je tvrdnja o ubijanju mule Mansura bespilotnom letjelicom. Živ je i nije bilo napada na njega", objavio je u ujutro jedan od pobunjeničkih vođa putem Telegram aplikacije za smartphone.

SAD i Pakistan još nisu potvrdili da je ubijen. Američki dužnosnici odmah nakon napada kazali su kako je vjerojatno ubijen. Glasnogovornik Pentagona Peter Cook nakon toga kazao je kako još traju pokušaji da se utvrdi je li ubijen.

Američki državni tajnik John Kerry, koji boravi u posjetu Mianmaru, u nedjelju je kazao da je Mansur predstavljao "trajnu i neposrednu prijetnju američkom osoblju u Afganistanu i Afganistancima te je prijetnja miru".

Američki dužnosnici jučer su u Washingtonu kazali kako je Mansur vjerojatno ubijen. Napad je osobno odobrio američki predsjednik Barack Obama.

>> Džamat-ul-Ahrar ili Vojska osloboditelja je najsmrtonosnija talibanska frakcija

Komentara 2

Avatar Peterančan
Peterančan
12:51 22.05.2016.

Dakle, nekoga se može legalno ukokati bez suđenja. A da ja tak sredim punicu strpali bi me u Ljepeglovu na 40 let. I to je pravda? Jel smo svi isti pred Bogom, ili su Ameri malo "istiji"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije