Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Letjeli helikopterom

Talibani u Afganistanu oteli sedam Turaka i dva Rusa

Afganistan
Reuters/PIXSELL
Autori: ba/VLM, i.kri/VLM
22.04.2013.
u 07:32

Grupa je oteta nakon što je helikopter u kojem su se vozili morao prisilno sletjeti u okrugu Azra u provinciji Logar.

Pobunjenici su oteli sedmoricu Turaka i dvojicu Rusa u istočnom Afganistanu, piše BBC.

Grupa je oteta nakon što je helikopter u kojemu se uz devetero stranaca vozio i jedan Afganistanac morao prisilno sletjeti u okrugu Azra u provinciji Logar.

Taj okrug nadziru talibani koji su potvrdili otmicu grupe. Nije poznato zašto se helikopter spustio na zemlju. UN je kazao da letjelica nije njihova.

Vladin glasnogovornik rekao je za BBC da su u tijeku pregovori o puštanju zarobljenika, u čemu pomaže i lokalno stanovništvo. U potrazi za helikopterom pomaže i ISAF, rekao je glasnogovornik NATO-a general Günter Katz. Khorosan, tvrtka odgovorna za nestali helikopter, izvijestila je da su oteti Rusi piloti, a Turci građevinski radnici.

>>U zračnom napadu NATO-a u Afganistanu ubijeno 11-ero djece

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije