Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Talibani londonsku konferenciju već proglasili neuspjelom

talibani
AFP/Pixsell
28.01.2010.
u 07:59

Sastanak predstavnika vodećih svjetskih sila nazvali su "gubljenjem vremena". Vijeće talibanskog zapovjedništva istaknulo je da je u prošlosti bilo sličnih konferencija, no nijedna nije riješila afganistanski problem te će se jednako dogoditi i s ovom u Londonu.

Talibani su već proglasili neuspjelom međunarodnu konferenciju koja bi danas u Londonu trebala donijeti strategiju za Afganistan. Sastanak predstavnika vodećih svjetskih sila nazvali su "gubljenjem vremena". 

- Bilo je sličnih konferencija u prošlosti, no nijedna nije riješila afganistanski problem te će se jednako dogoditi s ovom u Londonu - priopćilo je Vijeće talibanskog zapovjedništva.

Tekst zaključuju porukom da je "trenutačno povlačenje svih okupacijskih vojnika" jedino rješenje afganistanskih problema.

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai, koji je u mnogo navrata pobunjenicima ponudio mirovni sporazum, a njihovim vođama i ministarske dužnosti, najavio je da će u Londonu predstaviti "pomirbeni plan".

Prema Karzaijevu projektu, talibanima bi se u zamjenu za predaju oružja ponudio novac i posao te tako olakšala reintegracija u društvo.

Ključne riječi

Komentara 9

PO
pocrn
09:18 28.01.2010.

..he..he..Talibani \"proglasili\" neuspjelim..he..he.. ..pa da Talibani redovno citaju jutarnji tisak, predvece gledaju TV..posebno dnevnike..he..he.. Talibansko zapovjednistvo vjeruje i pogada da Talibani postoje negdje u spiljama Afganistana i Pakistana, pak koliko i u kojem broju i u kakvoj mentalnoj kondiciji suu isti nemaju blage veze, vrijeme ce pokazati ovo zadnje a sto je u uskoj vezi sa Americkim \"projektom\" zvani novac, jer vremena Ameri imaju.....buducih nekoliko generacija..he..he..!!Bok!

Avatar Bjesomar
Bjesomar
09:23 28.01.2010.

Pa naravno da nije uspjela kad rade racun bez krcmara. Afgane je najbolje pustiti na miru i da svoje probleme rjesavaju sami.Izolirati ih potpuno,presjeci putove droge i ostaviti ih da se kefaju medjusobno.

DS
druga strana
14:07 28.01.2010.

Znaju amerikanci da to Talibani neće prihvatiti, ovdje se radi o nečem drugom, svi su izgledi da ovo miriše na povlačenje iz Afganistana, treba malo prpremiti teren, nemožgu velike sile tek tako priznati neuspijeh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije