Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Hrvatska nas ne štiti”

Taksisti zbog Ubera žele 100 milijuna kn odštete od države

Božo Miletić
Foto: Petar Glebov/Pixsell
30.01.2018.
u 17:17

Pripremaju i kaznene prijave protiv odgovornih koji nisu u okviru zakonskih ovlasti poduzimali radnje kako bi se sankcioniralo Uber

Autotaksi prijevoznici krenuli su s procedurom koja prethodi podnošenju tužbe za naknadu štete zbog ugroženog prava na rad, jer, kako navode, država ne provodi nacionalne zakone, kao ni uredbe i direktive EU.

Taksisti su tako pred državnim odvjetništvom podnijeli prve zahtjeve za naknadu štete mirnim putem te najavljuju podnošenje više stotina takvih zahtjeva u cijeloj Hrvatskoj. Ukupan iznos odšteta koje će tražiti bit će oko 100 milijuna kuna. A nenadoknadiva šteta im je nastala, tvrde, u posljednje dvije godine koliko država tolerira nezakonit rad Ubera. Taksisti poručuju da pripremaju i kaznene prijave protiv odgovornih koji nisu u okviru svojih zakonskih ovlasti poduzimali radnje kako bi se sankcioniralo nezakonit rada Ubera. Prozvali su pri tome ministra prometa Olega Butkovića, ali i predsjednicu RH.

– Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je predstavnika Ubera, a predstavnike taksista nije. Za čiji se interes država bori, svojih građana ili stranih lobija i tvrtki? – izjavio je Božo Miletić, predsjednik Udruženja taksi prijevoznika pri HOK-u.

Ključne riječi

Komentara 30

MM
matemarcin.marinkovic
18:16 30.01.2018.

A drzava bi od njih trebala potrazivat miljardu kn za neizdavanje racuna

JO
Joška
19:05 30.01.2018.

Sesvete-Gl. Kolodvor Uberom 66kn, Gl. Kolodvor-Sesvete Radio Taxi 148kn....

Avatar pittbull
pittbull
18:26 30.01.2018.

Nema vecih lopova!!! Napokon nemate monopol pa da derete ljude i turiste po novcaniku.Sad bi Plenki trebao narediti civilnu inspekciju bar 100 njak da se provozaju malo u ZG u samo i jedan dan samo i to sto traze morat ce dati... Lopine neradnicke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije