Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Tajvan planira izgraditi most prema Kini

tajvan
09.02.2010.
u 08:00

Most između Kinmena i Malog Kinmena bio bi dug nešto više od pet kilometara, a njegova izgradnja, predviđa projekt, trebala bi biti okončana 2016.

Tajvan je jučer odobrio izgradnju mosta koji bi povezivao otočje Kinmen, nakon čije bi izgradnje porasli izgledi za izgradnju mosta koji bi povezivao tajvansko otočje s kineskom obalom.

Most između Kinmena i Malog Kinmena bi bio dug nešto više od pet kilometara, a njegova izgradnja, predviđa projekt, trebala bi biti završena 2016. godine. 

Mali Kinmen od kineskog grada Xianmena udaljen je također pet kilometara i time predstavlja najkraću vezu. Na tom je području, inače, prije šezdeset godina vođena jedna od najtežih bitaka u kojoj je stradalo 618 vojnika i civila, a ranjenih je bilo više od 2600.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije